19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - AJ Auxerre 0:2

Domácí poslali soupeři dvakrát přímou pozvánku na den otevřených dveří do své obrany. Hostující Dennis Oliech se s chutí přišel podívat. Hned dvakrát. A Auxerre se tak po pěti zápasech radovalo z výhry 2:0. Marseille fanouškům svým bídným výkonem hezký dáreček pod stromeček nedala.

AJA opět dokázalo, že v defenzívě patří mezi nejlepší mužstva ligy. Olymipque se zkrátka přes nedobytnou obrannou čtveřici skoro v první půli nedostal. Vše podstatné se v ní odehrálo až v poslední čtvrthodině. A velmi kuriózním způsobem se předvedl hlavní sudí Philippe Kalt.

Ve 34. minutě udeřil ve středu hřiště Koné loktem protihráče Birsu. Kalt se rozeběhl k situaci, vytasil z kapsičky červenou kartu a chtěl poslat domácího útočníka ze hřiště. Červená barva svítila celým stadionem. Ale po dlouhé debatě s oběma stranami se nakonec rozhodl Koného nevyloučit.

Auxerre jeho rozhodnutí nakonec tolik nevadilo, protože o sedm minut později se ujalo vedení. Mbia ztratil ve středu hřiště míč, Nicuale si následně skvělým způsobem zpracoval centr, na jeho přihrávku si naběhl krásným způsobem Oliech a pohodlně zakončil do protipohybu brankáře Mandandy. Do poločasu mohl skórovat ještě Nicuale, ale z rozběhu napálil v nastaveném čase jen obranu domácích.

On to kouč Marseille Didier Deschamps neměl v zápase vůbec jednoduché. V první pětadvacetiminutovce se mu totiž zranili Bonnart i Lucho González, takže se prakticky úplně změnilo složení záložní řady. V ní měli Deschampsovi hoši velké rezervy. Samozřejmě že to v druhé půli nevzdali a snažili se výsledek otočit ve svůj prospěch.

Hosté ovšem dál skvěle bránili. V 56. minutě zahrál hezky přímý kop Ben Arfa a Sorin se snad poprvé v zápase musel mezi třemi tyčemi tkvít. Auxerre si drželo pohodlně jednobrankový náskok a hrozilo většinou z brejků. Do jednoho takového se dostal v 53. minutě Contout, jenž si snadno poradil s Taiwem, za kterého musel hasit nebezpečí Diawara. V 68. minutě pálil Nicuale z úhlu do boční sítě.

Největší příležitost OM spálil v 73. minutě Brandao. Tomu parádně na hlavu nacentroval zleva střídající Kaboré a Sorin fantasticky na brankové čáře zažehnal možnost vyrovnání. V 77. minutě pojistil tři body Auxerre svou druhou trefou v zápase Oliech. Z pádu mu dokázal do běhu nahrát Contout a keňský útočník neměl problém se skórováním.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

under

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele