19. kolo
23.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux zakončilo podzim výhrou, zvítězilo nad Rennes 2:0

Sochaux zakončilo letošní podzim solidním výsledkem. Po výhře nad Grenoblem dokázal tým Václava Svěrkoše zvítězit i dnes - tentokrát ale s papírově daleko silnějším soupeřem. Domácí si smlsli na ambiciozním Rennes.

Stade se tak opět oddálilo pohárovým příčkám. Namísto ztráty jednoho bodu a dvou míst přišla ztráta tříbodová a navíc propad o tři pozice. Pro hosty se pak jistě jedná o velice smolné utkání - vždyť v minulém kole dokázali porazit i Paris Saint-Germain. Možná ale domácím hrálo do karet odložení minulého utkání s Boulogne, jenž bylo přesunuto kvůli sněhové kalamitě. Sochaux tak sice zůstává na patnácté příčce, bodově se ale dotáhlo na Toulouse.

Hosté se navíc museli po osmdesát minut obejít bez vyloučeného Asamoaha Gyana, jenž odešel ze hřiště kvůli lokti v obličeji jednoho z protihráčů. Domácí dokázali přesilovku využít ještě v prvním poločase - těsně před jeho koncem se totiž trefil Stephane Dalmat. Ve druhém dějství ho následoval Edouard Butin, a zařídil tak Sochaux výhru 2:0. Rennes na Stade Auguste Bonal nevyhrálo již od roku 1999.

Červená karta Asamoaha Gyana byla vlastně úplně první důležitým momentem utkání. Po jedenácti minutách hry se jeho loket objevil ve tváři Damiena Perquise a rozhodčí Falcone neváhal ukázat rudý kartonek. Sochaux se po jeho vyloučení samozřejmě stalo aktivnějším týmem a opanovalo první poločas,a následně i ten druhý, utkání.

Jako první střelecký pokus domácích se dá označit hlavička Marvina Martina. Tentokrát se ale mladý francouzský záložník musel spokojit pouze se statistickým údajem "střely na branku". S jeho ranou si totiž poradil brankář Douchez. Brankář Rennes se musel ohánět i o pár okamžiků později. Tentokrát si poradil s inovativními nůžtičkami Bakaryho Dramého, jenž se ke kurióznímu zakončení odhodlal po standardní situaci z pravé strany.

V samostatném úniku byl poté Yassin Mikari, jehož přihrávkou oslovil Gavanon. Brankář hostů byl ale stále bezchybný, a nedovoloval tak úvodní branku utkání. Závěr opločasu ale vyústil v drtivý tlak. To znamenalo rohový kop - Douchez ho dokázal pouze vyboxovat k Maurici-Belayovi a ten si již nedělal problémy - našel na zadní tyči volného Dalmata a ten pouze nastavil hlavu - 1:0.

Rennes si vytvořilo šanci na vyrovnání hned v první minutě půle druhé. Přímý kop Leroye našel šikovně postaveného Sylvaina Marveauxe. Jeho hlavička ale nakonec skončila v rukavicích brankáře Richerta. A hosté měli i další šance. Kader Mangane se odhodlal k ráně zpoza pokutového území - a málem se radoval. Jeho střele ale nepřálo štěstí, když se pouze odrazila od břevna branky.

Nakonec se ale z druhé branky utkání radovali opět domácí. Butin po hodině hry přelstil ofsajdovou past a běžel sám na brankáře Doucheze. Ten si s jeho tvrdou ranou neporadil, a domácí tak vyhráli 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele