37. kolo
10.05.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lille - Racing Lens 2:1

Racing Lens nedokázal bodovat na půdě Lille, kde prohrál 2:1. Domácí vedli už 2:0, hosty do hry vrátil proměněným pokutovým kopem Monterubbio. Druhý gól ale už hosté nedokázali vstřelit a hrozba sestupu se jim velice přiblížila. Navíc fotbalisté Lens hostí v posledním kole na svém hřišti o titul bojující Bordeaux. Lille se díky vítězství posunulo na pátou příčku tabulky.

V sedmé minutě vyslal první střelu na branku hostů Mirallas, ale jeho pokus mířil jen do postranní sítě. Po půlhodině hry zahrozil tvrdou střelou Beria, gólově se však prosadit nedokázal. První branka utkání padla 120 sekund před poločasovým hvizdem – Makoun přihrál Cabayemu a ten prostřelil brankáře hostů. Druhý zásah přidal v 66. minutě Frau, jeho prudké hlavičky se sice Runje dotkl špičkami prstů, ale míči v cestě do sítě už zabránit nedokázal. Hostům se podařilo snížit o tři minuty později. Brankář Lille Malicki srazil v pokutovém území Maoulidu a kopala se penalta, tu s přehledem proměnil Monterubbio.

Fotbalisté Lens měli těsně před koncem na kopačkách vyrovnání, ale Monterubbio v dobré pozici trefil jen gólmana domácích. Lille tak uhájilo těsné vítězství 2:1, díky němuž se dostalo na pátou pozici zajišťující Pohár UEFA. V posledním kole Lille jede do Lorientu. Naopak Lens má nepříjemné záchranářské starosti, má horší výchozí pozici než konkurenti Toulouse a PSG a navíc jej čeká těžký duel s Bordeaux.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele