9. kolo
22.09.2007 17:10 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Olympique Marseille 2:0

Djibril Cisse přijel na půdu Auxerre, svého bývalého klubu, s velkým očekáváním. Nakonec byl ale jeho trápící se Olympique Marseille domácími pokořen. Jediné dvě branky utkání vstřelil Daniel Niculae a zařídil tím zkázu favorita.

Za působení v Auxerre byl Cisse nejlepším střelcem Ligue 1, ale nyní musel na dobře známé půdě spolknout hořkou pilulku. Niculae se během pětadvaceti minut trefil dvakrát a přes vyloučení Kevina Lejeuneho dokázalo Auxerre náskok udržet. Marseille tak zůstává pouze s jedním vyhraným zápasem v devíti úvodních utkáních Ligue 1.

Dnes to prostě byl Niculaeho večer. První šanci měl hráč Auxerre již ve dvanácté minutě. To jeho hlavičku ale ještě Steve Mandanda stačil zlikvidovat. O šest minut později se však již trefil do černého. Lejeune zahrával rohový kop a po závaru před brankou Marseille se do míče opřel Niculae a bylo to 1:0. Hosté pak museli střídat. Zranil se Zubar, kterého nahradil Bonnart. V pětadvacáté minutě domácí Auxerre zdvojnásobilo náskok. Lejeune opět centroval a Niculae podruhé dopravil míč do sítě. Poté mohla Marseille snížit, ale Jacques Faty velkou příležitost nezužitkoval.

Ve druhé půli sice měli více ze hry hráči Olympique, ale ke snížení to nevedlo. Příležitosti měli Benoit Cheyrou a také Djibril Cisse. Nakonec to mohlo být 3:0. Toifilou Maoulida chytře přehodil Mandanda, ale míč doplachtil jen na brankovou kontstrukci. Čtrnáct minut před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen Lejeune, ale jeho spoluhráči již Marseille nepustili do větší šance, a mohli se proto radovat z překvapivého vítězství.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele