základní skupiny - skupina H, 3. kolo
25.10.2023 21:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Evanilson (© AFP)

Antverpy sahaly po prvních bodech jen platonicky. Pytel s góly Porta roztrhl Evanilson

Fotbalisté Porta zvládli důležitý zápas třetího kola skupiny H proti Antverpám, které porazili 4:1. Hosté sice neměli vůbec dobrý vstup do utkání, když už po půlhodině hry prohrávali. Po změně stran ovšem zabrali a především díky hattricku Evanilsona zvrátili výsledek na svou stranu. Klíčovou výhrou si vytvořili tříbodový náskok na třetí Šachtar, proti kterému už navíc v prvním kole zvítězili. Belgičané naopak zůstávají s nula body beznadějně poslední.

Antverpy neměly skupinu vůbec dobře rozjetou, jelikož v obou odehraných duelech prohrály. Svěřenci Marka van Bommela navíc inkasovali při svém návratu do soutěže poprvé od sezony 1957/58 nejvíce gólů ze všech týmů - osm. O první body chtěli zabojovat před vlastním publikem, kde přivítali Porto. To muselo v minulém utkání sklonit hlavu před Barcelonou, která ho dokázala porazit jen těsně 1:0.

Ani jedno z mužstev si v úvodu zápasu nedokázalo vytvořit tlak, jelikož se oba týmy nikam nehnaly a soustředily se hlavně na bránění. Ve 21. minutě si Porto vypracovalo nadějný protiútok vedený středem hřiště, na jehož konci však Mehdi Taremi trefil před brankovou čárou dobře stojícího obránce Antverp. Ve 35. minutě zahrozil i belgický klub, Arbnor Muja vyslal projektil zpoza šestnáctky těsně nad břevno. Následně se již The Reds dostali do vedení. Portugalský celek ztratil na své polovině balon, který se rychle dostal ke zcela volnému Alhassanu Yusufovi a nigerijský záložník pohotovou střelou k tyči nedal gólmanovi Porta šanci zareagovat.

Draci srovnali krok hned po přestávce. Porťané presinkem zachytili rozehrávku Royalu Antverp a získali míč, Taremi následně svým pasem našel ve vápně Evanilsona a brazilský útočník vstřelil vyrovnávací gól. Dokonalý vstup portugalského týmu do druhého poločasu završil Stephen Eustaquio, jenž střelou bez velkého nápřahu z nitra šestnáctky otočil průběh střetnutí. V 63. minutě belgický celek rozehrál nadějný rohový kop vedoucí k vyrovnání, jenže hlavička Tobyho Alderweirelda pouze orazítkovala břevno. O chvíli později ovšem přidal pojišťovací branku podruhé skórující Evanilson. V 77. minutě si nadějnou šanci vypracoval Owen Wijndal, který střelou z voleje těsně minul levou tyč Draků. V závěru Evanilson zkompletoval hattrick pohledným lobem.

Porto si vítězstvím upevnilo druhé místo v tabulce a Antverpy se bodového zisku nedočkaly ani na třetí pokus. Oba týmy si vzájemné střetnutí zopakují 7. listopadu na portugalském Estádio do Dragao.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Mass

Pepe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele