základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.09.2023 18:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Momentka FC Kodaň - Galatasaray (© AFP)

Kodaň na úvod skupiny málem zdolala sebevědomé Turky, Galatasaray zachránil drtivý závěr

Kodaň remizovala v zahajovacím duelu skupiny A Ligy mistrů na horké turecké půdě proti Galatasarayi 2:2. Domácí favorit se dlouhou dobu trápil v zakončení, čehož hosté dokonale využili. V 53. minutě zvyšoval Diogo Gonçalves už na rozdíl dvou branek, jenže žlutočervení v závěru v rozmezí dvou minut dokázali srovnat. Výrazně jim k tomu pomohlo vyloučení Eliase Jelerta ze 73. minuty. Závěrečné slovo si vzal střídající Tetê, který se tak zasloužil o udržení neporazitelnosti Turků v letošní sezoně.

Galatasaray od startu sezony najel na fantastickou formu a doposud zůstával neporažen. Obrovskou měrou k tomu přispěl Mauro Icardi, jenž v předchozích šesti duelech vsítil osm branek. Kodaň naopak v takové ráži nebyla, jelikož z posledních čtyř duelů zvítězila pouze jednou. Její cesta do skupinové fáze také neproběhla příliš hladce, o čemž svědčil i velmi vyrovnaný dvojzápas s pražskou Spartou. V tureckém pekle ji tak nečekal vůbec jednoduchý úkol.

To potvrdil samotný úvod duelu, ve kterém Dánové čelili řadě příležitostí domácích. Již v osmé minutě byl blízko prodloužení gólové série Icardi, razantní pokus zblízka ale Kamil Grabara bravurně zneškodnil. Hostující obraně dělal problémy především forvard Kerem Aktürkoglu, jenž v průběhu úvodních 25 minut hned třikrát nebezpečně zakončoval. Proti žádnému z pokusů gólman Kodaně zasahovat nemusel, úvodní dvě střely totiž branku minuly a při projektilu z hranice vápna zachránilo Grabaru břevno.

Vedení se tak překvapivě ujali ve 35. minutě Seveřané, když rána neobsazeného Mohameda Elyounoussiho zamířila i přes zákrok Fernanda Muslery až do sítě. Žlutočervení byli ještě v první půli blízko srovnání, hlavička Driese Mertense ale prostor na zadní tyči minula.

Úvod druhého poločasu se Byens Hold herně vydařil a Galatasaray si další příležitosti nevytvářel. V 56. minutě mohli naopak podruhé udeřit Dánové, Gonçalves ranou z hranice vápna ale branku těsně přestřelil. O několik okamžiků později se již hráči Kodaně radovali, a byl to právě portugalský útočník, jenž využil nepochopitelného vyběhnutí Muslery a střelou do opuštěné branky zvýšil náskok hostů.

Závěr duelu si však svěřenci trenéra Jacoba Neestrupa zkomplikovali, když v 73. minutě zamířil Jelert po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Žlutočervení početní převahu využili v 86. minutě, kdy zásluhou Sachy Boeyho snížili na rozdíl jediné branky. Tým z Kodaně mrzelo vyloučení dvojnásobně, neboť o dělbě bodů rozhodl krátce před koncem razantní pumelicí k tyči Tetê.

Turci tak získali doma alespoň bod a zůstali i nadále neporaženi. Další zápas v rámci skupinové fáze odehrají oba celky 3. října. Galatasaray zavítá na Old Trafford, kde se střetne s Manchesterem United, Kodaň poté doma vyzve Bayern.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (12)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
myschak1968

I ty optimisto domácí jsou ve švunku a dobře ví,že lehčího soupeře už ve skupině nepotkají

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Akinfeev

3:1

Reagovat
ACSeRw!n

3:0

Reagovat
Stannis Baratheon

3:3

Reagovat
Shevchenko

Turci

Reagovat
fabec1222

Dáni

Reagovat
Shevchenko

Aspoň nejsou tak brutálně přehajpováni

Reagovat
letitfly

Koeficient

Reagovat
Free_player

Tvle, ale Galatasaray docela na pohled pěkná sestavička

Reagovat
bartes

Kdyby Turci dali ty svoje šance, tak vyhrají poločas o 2 góly a je po zápase. Takto dostali gól z 1 ojedinělé šance a pak to takto dopadlo......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele