základní skupiny - skupina G, 5. kolo
28.11.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lewin Blum (© AFP)

Young Boys si mazácky došli pro evropské jaro. Crvenou zvezdu potopil vlastní brankář

Fotbalisté Young Boys zvítězili v pátém kole skupiny G Ligy mistrů na domácím umělém trávníku nad Crvenou zvezdou 2:0. Přímý souboj o účast ve vyřazovací fázi Evropské ligy rozhodl švýcarský celek už v úvodní půlhodině. Zkázu mužstva z Bělehradu totiž započal brzký vlastní gól teprve 17letého obránce Kosty Nedeljkoviče a důležitý druhý zásah přidal Lewin Blum. Ani u jedné z inkasovaných branek přitom neměl čisté svědomí hostující gólman Omri Glazer, který v prvním případě míč pouze vyrazil do svého mladšího kolegy a napodruhé se vytasil s nepřesvědčivým zákrokem.

Duel mezi Young Boys a Crvenou zvezdou byl přímou bitvou o třetí příčku v tabulce, a tedy účast ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Oba celky dosud získaly jediný bod, a to ze vzájemné remízy zkraje října. Pokud by se výsledek opakoval, pak by měli lepší výchozí pozici hosté z Bělehradu, kteří inkasovali o jeden gól méně a vstřelili jich o stejné množství více. Švýcarům ovšem hrála do karet domácí půda, na níž za poslední rok prohráli pouze s Manchesterem City a Lipskem.

Už po pár minutách ale mohli ztrácet také se srbským celkem. Cherif Ndiaye nejprve z velké blízkosti napálil míč jen do gólmana a o několik chvil později zakončoval hlavou mimo. Ke slovu se tak v osmé minutě dostali domácí. Rohový kop propadl až k Meschackovi Eliovi, jehož ránu Glazer vyrazil pouze na svého parťáka Nedeljkoviče a od teprve 17letého obránce se balon dostal za brankovou čáru. Konec hostujícího týmu v pohárové Evropě se zdál být zpečetěn zhruba po půlhodině hry, když se po rohovém kopu za vápnem opřel do balonu Blum a i díky velmi nejistému zákroku Glazera jej propasíroval až do sítě.

Po změně stran se k přesnému zásahu jako první přiblížili červenobílí, chytré zakončení In-Beom Hwanga mezi nohama gólmana ale skončilo pouze na brankové konstrukci. Po hodině hry dostal pas přesně na nohu Jovan Mijatovič, ani jeho pokus však neměl gólové parametry. Srbský mladík měl smůlu také v 75. minutě, kdy si naběhl na střílený centr do malého vápna, nepodařilo se mu ovšem nasměrovat míč do sítě.

Klíčovou bitvu o třetí příčku tak nakonec ovládli Young Boys a zajistili si účast v jarní fázi Evropské ligy. Oba celky odehrají následující zápas skupinové fáze 13. prosince. Švýcaři změří síly s Lipskem, Bělehrad se utká s Manchesterem City.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

3:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
DidusIneptus

CZ do toho! - 0:1

Reagovat
ACSeRw!n

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele