základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2018 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke porazilo Galatasaray a přiblížilo se postupu ze skupiny

Schalke vyhrálo po přesvědčivém výkonu nad Galatasarayem a udělalo významný krok k postupu do další fáze elitní evropské soutěže. Hosté z Istanbulu se naopak budou muset s největší pravděpodobností smířit "pouze" s Evropskou ligou.

Schalke bylo již před zápasem favoritem duelu s Galatasarayem Istanbul. Herně i výsledkově se zvedlo v německé bundeslize a tato forma se mu podařila přenést i do Ligy mistrů. Před dvěma týdny mužstva v Turecku bezbrankově remizovala, nyní už tým z Gelsenkirchenu bere tři body.

Gólem skončila hned první velká šance zápasu. Ve 4. minutě udělal velkou chybu brankář hostů Muslera, který úplně vyběhl z pokutového území. Odražený míč se dostal k domácímu Burgstallerovi, který už neměl problém usměrnit ho do odkryté svatyně hostů.

A ve 22. minutě mohlo Schalke vedení ještě navýšit. Po chytré přihrávce do pokutového území Galatasaraye se k míči dostal na hranici malého vápna Amine Harit, který však z bezprostřední blízkosti střílel pouze nad. Asi pět minut před koncem první půle podržel hosty brankář Muslera, jenž skvělým zákrokem vychytal nebezpečnou střelu Burgstallera.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s ještě větším nasazením a dominovali hře. Tuto dominanci dokázali přetavit v druhý a poslední gól utkání v 58. minutě, když totálně selhala obrana hostů. Z pravé strany centroval do vápna Burgstaller a na vzdálenosti penalty si míč našel zcela osamocený Mark Uth, jenž prudkou střelou prostřelil obrannou řadu i gólmana Musleru.

Druhý gól hru uklidnil a Schalke se soustředilo víc na bránění než na útočení. Žádnou velkou šanci jsme již neviděli a domácí se mohou radovat nejen z cenného zisku tří bodů v přímé konfrontaci s konkurentem o postup do osmifinále Ligy mistrů, ale především ze sympatického týmového výkonu.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Shevchenko

Muslera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele