základní skupiny - skupina F, 4. kolo
07.11.2018 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Kadeřábek v závěru přisoudil Hoffenheimu bod z Lyonu

Český reprezentant Pavel Kadeřábek se stal klíčovou postavou hoffenheimského úspěchu. Hosté prohrávali po poločase už o dvě branky, prakticky celé druhé dějství dohrávali oslabeni o jednoho muže, přesto dokázali v Lyonu uhrát aspoň bod. A to právě díky Kadeřábkově trefě, kterou vyrovnával ve druhé minutě nastavení.

Olympique si musí po tomto zápase trhat vlasy. Kdyby se mu podařilo udržet vedení, udělal by výrazný krok k postupu do osmifinále, neboť by svému soupeři i čtvrtému Šachtaru unikl na rozdíl šesti bodů. Jenže druhou pětačtyřicetiminutovku hrubě nezvládl. A ve zbývajících dvou kolech bude muset o umístění na prvních dvou příčkách ještě bojovat.

Hoffenheim naopak vytěžil z tohoto klání opravdu maximum. Přitom se mu vůbec nevyvedla především první třetina zápasu. Už v 19. minutě inkasovali hosté z Německa poprvé. Mendy sice ještě svým zakončením trefil brankovou konstrukci, ze dvou dorážek se neprosadil ve skrumáži ani NDombélé, jejich spoluhráč Nabil Fekir už ale ano.

O pět minut později mohl německý celek srovnat stav, a to po rohovém kopu, jenže Belfodil z blízkosti ve skluzu brankáře Anthonyho Lopese nepřekonal. A naopak na druhé straně Les Gones znovu gólově udeřili. Mendy z levé strany přihrál na hranici šestnáctky k NDombélému, jehož tečovaná střela skončila u vzdálenější tyčky.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, Aouar vyzkoušel svou mušku z poměrně dobré pozice, jenže levačkou nasměroval balón jen hodně nad bránu. Od 51. minuty se pak Hoffenheim kvůli vyloučení musel vypořádávat s nepříjemným oslabením. Druhou žlutou kartu a následně červenou totiž obdržel Nuhu po faulu na Fekira.

Hosté se ovšem nevzdali a udělali moc dobře. Od tohoto momentu Lyon celou situaci podcenil a jeho protivník toho náramně využil. Nejprve v 65. minutě až příliš snadno prošel středem hřiště Kramarič, měl dostatek času a prostoru srovnat si míč na pravačku a poté ho milimetrově poslal podél marně se natahujícího Anthonyho Lopese k tyči.

Jen o pár chvil později mohl Kramarič skórovat ještě jednou, ve vápně si naše prostor pro hlavičku, výtečně však zasáhl Anthony Lopes. A protože v 73. minutě nenavýšil na opačné straně náskok Fekir, jehož vychytal gólman Baumann, mohl v závěru zaúřadovat Kadeřábek, jemuž na zadní tyč prodloužil Kramaričův centr hlavou Joelinton.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon by mel doma vyhrat, tady cekam celkem prestrelku, 3+ goly urcite budou.

Reagovat
Langi

Hlavně neprohrát a postup bychom si měli pohlídat

Reagovat
smazaný uživatel

má Hoffe nějaké šance? potřebuju jejich gól

Reagovat
Langi

Boze...ted se zas v tehle hybridni sestave jednou vyhraje a Genesio to zas nasadi jeste 3x v lize

Reagovat
Langi

Vole uz zase to je sen tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Povedal by som že toto dokáže na svete jedine Lyon

Reagovat
Israha
Reagovat
juninho8

Alebo som mal skôr napísať že to na svete dokáže len Olympique?

Reagovat
Israha

Tak nějak . No...vy ale z té skupiny asi postoupíte, a to není kdovíjak lehká. Naproti tomu Garcia...

Reagovat
juninho8

Isté to nie je ale minimálne EL by to už mala byť Čo by za to dal Garcia

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

L'OL

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 po polčase, červená karta, 93 minúta.. Ako už môže na svete existovať tak pri*ebane mužstvo, čo nezvládne udržať výsledok do konca zápasu a namiesto bezhlavého útočenia radšej brániť súperove breaky.. Tak im treba..

Reagovat
montaigne33

Tentokrát Csaplárova past sklapla... Gratulace Hoffenheimu

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Kejza

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřábek jako Čech o ní určitě věděl a informoval i tým

Reagovat
Langi

Tomuhle by nasadil korunu jeste nejaky kolaps doma se Sachtarem a nasledny nepostup o skore na ukor Hoffe

Reagovat
Pyroman

Hrajete na Šachtaru, ne doma, takže to je dost možný, Jestli Hoffe dá příště doma Doněck a City přejedou Lyon tak už to máte stejně na body, Hoffe pak venku proti City který bude mít jistý první místo, Lyon v Doněcku...

Reagovat
Langi

ježiši a jo takže to není zas tak nereálné

Reagovat
Shevchenko

Máte lepší vzájemný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele