základní skupiny - skupina F, 1. kolo
14.09.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Real načal obhajobu úchvatným obratem v závěru zápasu

K velkému překvapení se dnes dlouho schylovalo na Santiaga Bernabéua. Lisabonský Sporting zde totiž zásluhou Bruno Césara dlouho vedl a byl i lepším týmem, v závěru však domácí Real svého soupeře zatlačil a díky pěkným gólům Cristiana Ronalda a Álvara Moraty na poslední chvíli vybojoval cenné tři body.

Trenér Zinédine Zidane s předvedeným výkonem svých svěřenců ovšem určitě spokojen nebyl a kvůli tomu se z vítězného gólu v závěrečných minutách ani nijak výrazně neradoval. Portugalský vicemistr začal na půdě úřadujícího šampiona Ligy mistrů aktivně a v ochozech slavného stadionu to zahučelo již ve druhé minutě, skákavé ráně Bruno Césara zpoza vápna totiž mnoho nescházelo.

Neuběhlo ani deset minut a zaregistrovali jsme již první velkou šanci Sportingu. Z úhlu se sám před Casillou zjevil Gelson Martins, náhradník za zraněného Keylora Navase ho ale vychytal. Real v úvodním dějství Ruie Patrícia prakticky neohrozil, výjimkou jest dalekonosný pokus Cristiana Ronalda do středu brány, který jednička hostů raději vyrazila do bezpečí. Družina Jorge Jesuse vstoupila do druhého poločasu stejně jako do prvního velmi aktivně a tentokráte už byla odměněna vedoucím gólem. Po sérii několika přihrávek se balón od Gelsona Martinse dostal k Bryanu Ruizovi, který míč se štěstím posunul na Bruno Césara, jehož povedená střela k vzdálenější tyči znamenala vedení Sportingu 0:1.

Nejlepším fotbalistou v zelenkavém dresu byl dnes pravý křídelník Gelson Martins, jenž nechyběl u téměř každé nebezpečnější akce. V 64. minutě číhal na jeho centr na malém vápně Bas Dost, na prudký centr však o kousek nedosáhl. Madridští se v těch chvílích vůbec nemohli dostat do hry a Rui Patrício byl dosud prakticky bez práce.

Změna přišla až v závěrečné čtvrthodině po příchodu střídajících hráčů Álvara Moraty, Lucase Vázqueze a Jamese Rodrígueze. Finální fázi ale pořád něco scházelo. Dani Carvajal po Vázquezově centru mířil v těžké pozici vedle a když poté sám přihrával Ronaldovi, tak portugalská superhvězda ve stoprocentní pozici orazítkovala pouze tyč.

Cristiano Ronaldo vše napravil v 89. minutě. Po faulu na jeho osobu nějakých pětadvacet metrů od brány pochopitelně neváhal a postavil si míč k přímému kopu, z něhož nádhernou trefou vymetl levou šibenici hostující svatyně. Rui Patrício si na míč sice sáhl, vytěsnit mimo tři tyče už ho ovšem nedokázal. Rodák z Madeiry gól neslavil, byl to totiž právě tento lisabonský celek, který dlouhodobě jednoho z nejlepších hráčů planety vychoval k velkému fotbalu.

Real si nicméně myslel na tři body a šel za nimi během čtyřminutovém nastavení. Až opravdu v posledních vteřinách hry poslal do šestnáctky nádherný centr James Rodríguez a nikým nehlídaný Álvaro Morata prudkou hlavičkou překonal Patrícia. Také v tomto případě jednička portugalské reprezentace měla míč na ruce, inkasované brance ale zabránit nedokázal, a tak nakonec Sporting odjíždí ze Santiaga Bernabéua bez bodu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (436)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele