základní skupiny - skupina A, 3. kolo
19.10.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

PSG potvrdil roli favorita, Basilej však nehrála druhé housle

PSG v Parku princů přivítal historicky svého dvoustého soupeře a tohle jubileum oslavil dle očekávání. O tři branky se podělili Ángel Di María, Lucas Moura a Edinson Cavani, díky nimž si domácí pohlídali postupové pozice. Basilej už s osmifinále Ligy mistrů příliš počítat nemůže, po polovině skupinové fáze totiž hosté ztrácejí na tuhle metu šest bodů.

Svěřenci kouče Unaie Emeryho nevstoupili do utkání vůbec ideálně. Matías Delgado rozehrál v 5. minutě rohový kop hodně nebezpečně, na vzdálenější tyči Bjarnason přihrál míč hlavou Langovi, který už svou hlavičkou usměrnil na bránu, avšak k jeho velké smůle trefil pouze břevno. A jen o sedm minut později se Basilej dostala do další velké příležitosti.

Hodně nedůrazně si počínala pařížská obrana vůči Doumbiovi, který poslal kolmici na rozeběhnutého Steffena, a od pohromy zachránil svůj tým až brankář Aréola, jenž soupeřův průnik zastavil výtečným zákrokem. Ihned poté se k dorážce dostal sám Doumbia, nicméně trestuhodně nezamířil do kýženého prostoru, nýbrž jen nad branku.

Vlastně až po půlhodině hry se domácí poprvé výrazněji osmělili. Lucas Moura z pravé strany poslal přesný pas na Ángela Di Maríu, který se do balónu moc hezky opřel z voleje, ovšem pálil nakonec jen vedle. Ve 36. minutě znovu zvonila branková konstrukce za zády Aréoly, tentokráte orazítkovat vzdálenější tyčku hlavou Doumbia.

První ostřejší zákrok si Vaclík na své konto připsal o pár chvil později po Doumbiově možnosti. Svou levačku ozkoušel Rabiot, nicméně narazil jen na rukavice hostujícího gólmana. Pět minut před přestávkou se PSG ujal možná i nezaslouženého vedení. Matuidi unikl po levé straně, přihrál do šestnáctky, kde se míč od Edinsona Cavaniho odrazil k Ángelovi Di Maríovi a ten šancí nepohrdl.

Těsně po změně stran mohl náskok navýšit Edinson Cavani, jenže i on potvrdil, že v Parku princů jsou branky jakoby zakleté a trefil tyčku. Švýcarský celek nebyl ve druhém dějství tolik aktivní a jeho sok toho náležitě využil. V 62. minutě centr z pravé strany od Auriera propadl až Lucasovi Mourovi, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl Vaclíka nepřekonat.

Frustraci Basileje v koncovce definitivně potvrdil v 64. minutě Suchý. Stal už totiž jejím třetím hráčem, jenž hlavou označkoval tyčku. Kdyby hosté proměňovali svoje gólovky, favorita by zřejmě ještě hodně trápili. PSG nakonec přidal ještě jeden zásah, to když Edinson Cavani v nastavení proměnil pokutový kop nařízený za faul Langa právě na Uruguayce.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

podle me to nebude zas tak jednoznacny ale vyhru vocekavam. cca 4:1. jesli ne tak pro emeryho vosobne dojedu letistnim taxikem.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Azazelo RD

Ten Suchej je fakt tragéd ve vápně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele