základní skupiny - skupina C, 1. kolo
13.09.2016 20:45 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona po fantastickém výkonu rozdrtila Celtic 7:0

Po šokující ligové prohře s nováčkem z Alavése měla Barcelona před domácím publikem rozhodně co napravovat. Úlohu otloukánka zastal skotský Celtic, který si z Camp Nou odváží krutý sedmigólový debakl, o nějž se jako obvykle postaralo především trio Messi - Neymar - Suárez, jež jednou trefou doplnil Andrés Iniesta. Zvláště Neymarova skvostná bilance jednoho gólu a čtyř asistencí vstoupí do historie, neboť tímto statistickým přínosem se ještě žádný hráč v historii Ligy mistrů neprezentoval.

Pro Celtic šlo o hodně krušnou premiéru v milionářské soutěži po tříleté odmlce. Hned po třech minutách otevřel skóre po Neymarově přihrávce Lionel Messi a v minutě sedmadvacáté se opakovala tatáž spolupráce na zdvojnásobení vedení domácích. Ještě předtím mohl z pokutového kopu srovnat Moussa Dembélé, avšak brankář Marc-André ter Stegen napravil svou chybu a Dembelého ránu zlikvidoval.

Pět minut po změně stran přidal gól číslo tři z přímého kopu nezastavitelný Neymar, krásnou ranou z voleje se k němu záhy přidal střídající Andrés Iniesta a na přelomu hodiny hry dokonal snadnou dorážkou svůj hattrick Messi. V závěru si ještě vzal slovo doposud statisticky strádající Luis Suárez, jenž přidal další dva góly a dokonal tak vůbec historicky nejvyšší porážku Celticu na poli evropských pohárů.

Na rozdíl od zmíněného padnutí s Alavésem tentokráte barcelonští nic nepodcenili a vůbec poprvé v sezoně spolu v základní sestavě nastoupilo smrtelně nebezpečné trio skrývající se pod zkratkou MSN. Než se hráči Celticu stihli pořádně rozkoukat, už od třetí minuty prohrávali po Messiho prudké ráně z úhlu, ovšem záhy se jim dostalo nečekané šance skóre dorovnat. Unikajícího Dembélého totiž srazil vyběhnuvší ter Stegen a rozhodí Hategan bez váhání rozhodl udělit hostům výhodu pokutového kopu. Sám postižený však se však se zlou potázal, neboť německý brankář vystihl směr jeho zakončení a vyrazil Dembélého penaltu na roh.

Hned tři minuty po neproměněné penaltě Barça přidala pojišťovací gól číslo dvě a to ne jen tak ledajaký. Kombinace Neymara s Messim navzdory početné přesile bránících hráčů skončila až zakončením druhého jmenovaného zblízka do prázdné branky a diváci na Camp Nou mohli bouřlivě slavit. Hosté měli co dělat, aby jejich manko nebylo do poločasu ještě větší, o čemž svědčí zákrok brankáře De Vriese proti Neymarově střele či zákrok levého beka Tierneyho na brankové čáře při ráně Rakitiće.

Po změně stran se už ale Hoops drtivému tlaku soupeře neubránili a góly přibývaly v rychlém sledu. Nejprve se z přímého kopu, uděleného za faul Bittona na Messiho, trefil parádně do horního růžku Neymar a nedlouho poté Andrés Iniesta po Neymarově centru předvedl neméně skvostné zakončení z voleje na průběžných 4:0. Demoralizovaný Celtic záhy inkasoval znovu, když Messi doklepl do sítě přihrávku Suáreze a Neymar chvíli nato přidal čtvrtou asistenci večera jemným obloučkem přes obranu hostí, kterou gólově zužitkoval Luis Suárez.

Barcelona přesto pořád neměla dost - Messi ještě v závěru orazítkoval tyč a posléze připravil poslední gól večera Suárezovi, jenž uzavřel noční můru hostí trefou na konečných 7:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (331)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele