základní skupiny - skupina D, 2. kolo
28.09.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético opět zdolalo Bayern, rozhodl Carrasco

Atlético Madrid dokázalo i v repríze posledního semifinále zdolat Bayern Mnichov a jde tak do čela celé skupiny. Byl to klasický týmový výkon Atletů, přesně to, co španělský celek pod taktovkou Diega Simeoneho zdobí. Bayern marně hledal recept na skálopevnou defenzívu a sám naopak v prvním poločase inkasoval. Jedinou branku vstřelil Carrasco.

Bayern tak přišel o svojí letošní soutěžní neporazitelnost a dokonce se ani nedokázal gólově prosadit. Naopak Atlético zase ukázalo, že dokud bude na lavičce Diego Simeone, musí se s ním počítat na nejvyšší mety.

První velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Martínez vyrobil chybu, kterou málem potrestal Torres. Jeho zasekávačku však španělský hráč ve službách Bayernu přečetl a nakonec svůj kiks odčinil. Na druhé straně předvedl Bayern pohlednou akci a z malého vápna tvrdě zakončoval Müller, výtečný zákrok přitom předvedl golman Oblak. Jen o pár minut později se předvedl i Neuer, když vyrazil nepříjemnou střelu Carrasca.

Ve 22. minutě už mohl Bayern prohrávat, po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Torres, ale prázdnou branku netrefil, nýbrž orazítkoval právě tu tyč! To byla obrovská šance domácích! Hrál se velice dobrý fotbal, opravdu na obou stranách byla vidět vysoká kvalita, světová extratřída. Stadion Vicente Calderón vybuchl radostí ve 35. minutě, kdy Griezmann šikovně přiťukl balón Carrascovi, který přízemní křižnou střelou z hranice pokutového území překonal Neuera. Atlético dokázalo nadějný výsledek do poločasu udržet, ale bylo jasné, že ve druhém dějství to bude ještě pořádná šichta.

Atleti se snažili počáteční aktivitu Bayernu eliminovat a dařilo se jim to velmi dobře. Carlo Ancelotti nakonec neváhal a přesně po hodině hry nasadil těžký kalibr v podobě Arjena Robbena, ale ani to k nějaké větší šanci Bavorů nevedlo. Atlético bránilo opravdu dobře, koneckonců pod Simeonem to umí jako nikdo na světě. Naopak v 68. minutě musel tasit další zákrok po střele Carrasca Neuer. Bayern si po delší době vypracoval dobrou šancí prostřednictvím hlavičky Lewandowskiho, která skončila těsně vedle. Vzápětí museli hosté řešit velký průšvih Vidala. Ten fauloval ve vápně Luise a sudí nařídil pokutový kop. Antoine Griezmann mohl utkání definitivně rozhodnout, jenže napálil břevno! Velká smůla pro Atlético, velké štěstí pro Bayern.

Každopádně německý kolos se do velkého tlaku vůbec nedostával a to ani v závěru. Hlavní sudí Marčiniak ještě přidal do vínku dlouhých pět minut, ale i ty Simeoneho družina zvládla. Bayern tak na Atlético znovu nevyzrál a poprvé v této sezoně odchází poražen.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (322)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele