základní skupiny - skupina C, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético těžký zápas na Benfice zvládl a jde dál z prvního místa

Atlético Madrid zvládlo závěrečný náročný duel na horké portugalské půdě a porazil lisabonskou Benfiku 2:1. Madridský celek si tak zajistil výhodnější první místo ve skupině C, zatímco Benfica se bude muset smířit s místem druhým. O dvoubrankové vedení hostí se postarali Saúl Ňíguez s Lucianem Viettem, a i když domácí Orli zvládli zásluhou Mitrougloua snížit, na vyrovnání již nakonec nedosáhli.

Saúlův gól přišel z rychlého a lahůdkového protiútoku ve třiatřicáté minutě, zatímco pojistka v podobě branky číslo dvě dorazila deset minut po změně stran. Zmíněný Mitroglou snížil až čtvrthodinu před koncem, ovšem víc než to už domácí nedokázali, přestože by jim k zisku prvního místa stačila i remíza.

Atlético málem vedlo již po dvaceti minutách hry, avšak brankář Julio César si dokázal poradit jak s ranou Saúla, tak tou Gabiho. Po půlhodině hry však byl krátký na zakončení prvního jmenovaného i on, neboť kombinace Griezmanna s Vitolem připravila zakončujícímu Saúlovi výtečnou pozici před odkrytou brankou, kdy stačilo umístit míč na zadní tyč, aby César neměl šanci zasáhnout.

Teprve pak se k životu probrala i Benfica a začala do jako obvykle propracované obrany Atlética bušit všemi prostředky. Guedes, Oliveira i Mitroglou však se svými nepřesnými pokusy neuspěli. Na začátku druhé půle za to také Portugalci ošklivě doplatili, neboť Yannick Carrasco prchnul po levé straně a přízemním centrem na přední tyč přesně vybídl k zakončení nabíhajícího Vietta, jenž míč drobně tečoval přímo před Césarem, jenž tak s nataženýma rukama ve špatném směru mohl jen smutně lovit míč ze sítě.

Teprve v pětasedmdesáté minutě se dočkali gólové radosti i domácí, neboť Mitroglou se v pokutovém území Atlética po převzetí přihrávky zády k brance ladně otočil okolo zkušeného stopera Godína s míčem přilepeným k noze a neméně pohotově také celou akci zakončil střelou, která se při cestě do sítě i otřela o tyč. Poslední šance na vyrovnání nakonec přišla při ráně Eliseua, avšak Jan Oblak si s ní dokázal poradit.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
KingMaster13

1:2 Atletico si první místo urve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Lorcan

bude to vyrovnaný ale Atletico vyhraje a postoupí z prvního místa

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 Griezmann-Gaítan

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Tipickej křižkovej zapas. Rozhodne neuvidime smrst golu,a uz vubec ne pohlednej fotbal.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

To som nečakal, paráda

Reagovat
Phillipinho

V suchym . 3 sezony- 3krat prvni misto v tabulce LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele