základní skupiny - skupina A, 6. kolo
08.12.2015 20:45 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Krasojízda Realu: Malmö si odváží osmigólovou nadílku

Real Madrid na závěr skupinové fáze ukázal svou sílu a odneslo to švédské Malmö. Hosté neměli proti Bílému baletu sebemenší šanci a navíc mělo tu smůlu, že španělský gigant měl pořádný apetit až do samého konce. Výsledkem tak je drtivý debakl 8:0, o který se postaralo především duo Cristiano Ronaldo (4 góly) a Karim Benzema (3 góly), jež doplnil zbylým zásahem Kovačić.

Stalo se tak vůbec poprvé v historii Ligy mistrů, kdy dva hráči jednoho klubu dokázali v témže zápase nastřílet alespoň hattrick. Zároveň se také Rafael Benítez dostal podruhé kariéře na rekordní vítězství s rozdílem osmi branek, jehož dosáhl už dříve v prosinci 2007 na lavičce Liverpoolu proti tureckému Besiktasi.

Hlad po úspěchu a odčinění nedávných hráčů byl na Realu patrný od samého úvodu a na Cristianu Ronaldovi dvojnásob. Právě portugalská megastar měla prsty v prvním gólu, když ve třinácté minutě Ronaldo prudce nacentroval do ohně na nohu nabíhajícího Isca. Španělský reprezentant sice ve svém gólovém zakončení narazil na záchranářský blok soupeřova obránce na samotné brankové čáře, ovšem odražený míč připadl Karimu Benzemovi, pro nějž už z dorážky nebyl žádný problém protrhnout bezbrankový stav.

Na gól číslo dvě si diváci museli počkat pouze dalších jedenáct minut. Znovu u toho byl Ronaldo a znovu zakončoval Benzema - tentokrát bez žádného prostředníka, šlo o ryzí a prudkou hlavičku na přední tyč. Ani poté Real neustával ve svém drtivém tlaku a byla jen otázka času, kdy se přibývající minuty promítnou i do narůstajícího skóre. Ještě do přestávky se dokázal trefit Ronaldo, a to po drahné době z přímého kopu. Do šaten se tak odcházelo za stavu 3:0, a to mohli domácí a Ronaldo obzvláště klidně přidat i další dvě tři trefy.

Po změně stran si již kapitán portugalské reprezentace žádné servítky nebral a jeho zakončení začalo nacházet ty správné prostory. Druhý gól Ronaldo přidal hned dvě minuty po začátku druhé půle a v minutě padesáté dokonal hattrick. Ještě nikomu se doposud nepodařilo skórovat ve skupinového fázi deset branek - Ronaldo jich měl najednou po odehrané hodině už jedenáct, když se trefil po další dobré kombinaci Benzemy s Iscem.

Debakl Malmö posléze dokonali Kovaćić s Benzemou, ovšem víc branek již Bílý balet nepřidal, přestože by to znamenalo nově stanovený rekord.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (383)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele