základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Návrat se nezdařil, Man Utd v Eindhovenu neuhrál ani bod

Katastrofický začátek Ligy mistrů má za sebou Manchester United. Red Devils se po roční odmlce vrátili do milionářské soutěže, jenže na první anabázi budou vzpomínat s velkou nelibostí. Nejenže v Eindhovenu prohráli 2:1, navíc dlouhodobě ztratili mladičkého obránce Lukea Shawa, jenž utrpěl otevřenou zlomeninu holenní i lýtkové kosti.

I holandský mistr se do Ligy mistrů vracel, dokonce na účast v milionářské soutěže čekal dlouhých sedm let. První poločas byl pro Eindhoven velkou lekcí, až do jeho závěru si nevytvořil jedinou gólovou šanci, ba co víc, ani střelu na branku.

Manchester United začátek zápasu jasně ovládl. Návrat na hřiště bývalého zaměstnavatele si Memphis Depay vyloženě užíval. Nejprve si vyzkoušel roli asistenta, kdy vybídl ke skórování Martiala, avšak Zoet jeho teč včas zaznamenal.

Memphisovu show přerušilo ono nešťastné zranění Lukea Shawa, který nebojácně vlétl s míčem do vápna, jenže jeho kroky zastavil stejně "nadšený" Moreno, jenž sice zahrál balón, ale posléze i nohu Shawa, a ta nápor nevydržela. Dvacetiletý mladík tak má před sebou zhruba rok rekonvalescence se zlomenou lýtkovou i holenní kostí.

Zápas však pokračoval a krátce před koncem prvního dějství zaúřadovala holandská spolupráce Blind - Depay. Levonohý obránce našel krajana krásným pasem, Memphis bleskovou kličkou ošálil Ariase i Brumu a otevřel skóre. Ještě v nastaveném čase však Hector Moreno přeskočil po rohovém kopu Darmiana a za pomoci Blindovy teče srovnal skóre.

Po změně stran se Manchester opět ujal iniciativy, ve druhém poločase měl velkou územní převahu (podle různých serverů téměř 70 procent), jenže z ní nedokázal pranic vytěžit. Naopak udeřilo na druhé straně. Pravý bek United Darmian si vybral špatný den, po jeho zaváhání založil gólovou akci pro Lestienneho Guardado a na konci celé akce stál hlavičkující Luciano Narsingh.

Útočník PSV tak zařídil výhru 2:1 velmi netradičně - byl to jeho vůbec první gól hlavou v holandském klubu - z celkových sedmnácti. United se pokoušeli o vyrovnání, ale největší šanci spálil Martial. Jelikož si na druhé straně vedl De Jong, skóre už se nezměnilo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (763)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele