základní skupiny - skupina B, 5. kolo
25.11.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Man Utd jen remizoval s PSV a zkomplikoval si postup

Manchester United má v letošní sezóně problémy s ofenzivou, kupříkladu na konci října nedal gól ve třech po sobě jdoucích soutěžních utkáních. Po měsíci se gólová krize "vrátila i s posilami", svěřenci Louise van Gaala byli proti PSV Eindhoven povětšinu utkání bezzubí a na Old Trafford především ve druhém poločase své fanoušky naprosto znudili. Zápas skončil bezbrankovou remízou.

Klub z Manchesteru má sice ve skupině o bod víc než nizozemský soupeř, ale paradoxně tímto utkáním ztratil svoji výhodnější pozici v boji o postup. PSV totiž k postupu "stačí" doma porazit CSKA, zatímco United v případě úspěchu Nizozemců musí vyhrát o poznání těžší utkání na hřišti Wolfsburgu. Remíza mu bude stačit pouze tehdy, když Eindhoven s moskevským týmem ztratí.

Postupová matematika skupiny B je velice zamotaná a zajímavá, naopak utkání na Old Trafford, tedy Divadle snů, vybízelo skutečně spíše ke snění ve spánkovém deliriu. To nejhorší se událo až po změně stran - abych byl spravedlivý, musím také uvést, že v prvním poločase byli domácí poměrně aktivní. Ke gólům to nicméně nevedlo, byť určité příležitosti z dílny United k vidění byly.

První větší nebezpečí vytvořili domácí vlastně až po půlhodině hry, kdy rohový kop zkoušel dopravit skluzem do branky Morgan Schneiderlin, ale gólman hostí Jeroen Zoet s jeho střelou příliš potíží neměl. Parádní zákrok však předvedl o pár minut později, kdy nohou skvěle vyrazil přízemní ránu Martiala. V závěru prvního dějství si Zoet poradil s ještě jednou střelou Martiala - z podobného úhlu a do podobných míst.

Ve druhém dějství už to byl onen zmíněný útočný zmar - není divu, že první diváci opouštěli stadion už po osmdesáti minutách utkání. Za stavu 0:0 vskutku nevídaný úkaz. Jesse Lingard sice už dvě minuty po obrátce hlavičkoval těsně vedle, jenže to byla po hříchu jediná zajímavá situace na dlouhé minuty. Tu další měl na svědomí opět Lingard, jenž ve třiasedmdesáté minutě vypálil v ideální pozici těsně nad.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (489)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele