základní skupiny - skupina B, 4. kolo
03.11.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester protrhl střeleckou krizi a porazil CSKA Moskva

Užuž to vypadalo, že Manchester United prodlouží svou střeleckou nemohoucnost o další domácí zápas. CSKA Moskva na Old Trafford statečně drželo bezbrankový náskok, ovšem jedenáct minut před koncem již tlaku domácích nadobro podlehlo. Autorem jediné branky utkání se nestal nikdo jiný než kapitán Wayne Rooney.

Obrázek první půle byl zcela dle předzápasových očekávání - domácí United měli drtivou převahu, co se držení míče týče, avšak množství vytvořených šancí z toho přesto neplynulo. CSKA poctivě bránilo, do útoku se pouštělo jen sporadicky v omezeném počtu hráčů a bez větších potíží absorbovalo umělou dominanci soupeře. Jako první pokoušel střelecké štěstí Rooney, ale svou ránu namířil vedle. Jesseho Lingarda, jenž projednou dostal šanci v základní sestavě na úkor Andera Herrery, zase umně vychytal brankář Akinfejev včasným výpadem proti Rooneyho přihrávce.

Když pak Juan Mata po Blindově pasu za obranu nedokázal své ráně dodat dostatečnou razanci, šlo se do kabin za neuspokojivého stavu bez branek. Po změně stran domácí od počátku vrhli znovu veškerou snahu do útoku, jenže ani hlavičkové pokusy Marcose Roja s Anthonym Martialem gólovou radost nepřinesly. Když pak pětadvacet minut před koncem Louis van Gaal nahradil oblíbeného Martiala Marouanem Fellainim, nesly se tribunami Old Trafford kritické výkřiky doprovázené hlasitým pískotem...

Nespokojenost domácích fanoušků mohl a měl hned záhy utnout Rooney, jenže z výtečné pozice po Matově pasu potvrdil své mizerné rozpoložení a míč si ani nedokázal pořádně zpracovat. Když pak Michael Carrick prudkou ranou z kraje šestnáctky těsně minul, přišla řada na CSKA. Střídající Doumbia mohl navzdory všemu tlaku United skórovat na opačné straně, když prchal sám tváří v tvář brankáři De Geovi, ovšem španělský gólman potvrdil své ohromné kvality a spolu s navrátivším Smallingem nebezpečnou situaci zdárně uhasili.

Pouhou minutu nato mohli hosté této promarněné šance litovat dvojnásob. Lingardův centr totiž usměrnil hlavou do sítě symbolicky kapitán Rooney, jenž tak zabránil čtvrtému bezbrankovému zápasu United v řadě a zároveň i kritice na vlastní hlavu. Pro nejlepšího střelce anglického národního týmu šlo navíc o jubilejní třicátý zásah v milionářské soutěži. United tak zvítězili 1:0 a míří za postupem, ovšem situace ve skupině B je nadále mimořádně zamotaná a prvního od posledního dělí stále od sebe pouze tři body.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (338)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele