základní skupiny - skupina E, 2. kolo
29.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Barcelona si zahrávala, nakonec ji spasil Suárez

Dlouho předlouho to vypadalo na barcelonské trápení a nečekanou ztrátu doma s Leverkusenem. Německý celek totiž ještě deset minut před koncem vedl gólem Papadopoulose 1:0, jenže dva rychlé direkty v rozmezí pár minut nakonec zajistily katalánskému velkoklubu těsnou výhru 2:1. Nejprve vyrovnal Sergi Roberto a dvě minuty nato krásným gólem strhnul výhru na stranu favorita Luis Suárez, jenž tak zatím zvládá zacelit ofenzivní díru vzniklou absencí Lionela Messiho.

Rozhodně ze strany domácích nešlo o vydařený výkon, umocněný ztrátou nejen Messiho, ale také Andrése Iniesty, jenž v druhé půli odkulhal z trávníku se svalovým zraněním. Leverkusen naopak od samého úvodu hýřil aktivitou a zvláště útočník Javier Hernández barcelonské obraně slušně zatápěl. Hned v druhé minutě mexický reprezentant poprvé prověřil brankáře Ter Stegena, zatímco na druhé straně musel Bernd Leno zasahovat při šancích Neymara se Sandrem.

Další dvě slibné šance zahodil hostující Kevin Kampl, ovšem Leverkusen toho litovat nemusel, neboť záhy přece jenom ukořistil překvapivé vedení. Ve dvaadvacáté minutě se hlavou prosadil Kyriakos Papadopoulos a nemuselo zůstat jen u jediného gólu. Wendell však zakončoval příliš chabě a Hernández svou tutovku pro změnu přepálil vysoko nad branku. Barceloně v jednu chvíli rovněž ke gólu moc nescházelo, jenže nastřelená tyčka a dorážka zablokovaná na brankové čáře perfektním skluzem na poslední chvíli přinesly Kataláncům jen poločasový zmar.

Po změně stran již Barcelonští plně kontrolovali hru, jenže z úvodního tlaku a střel Neymara se Sandrem se vyrovnání neurodilo a s ubíhajícím časem to s domácími vypadalo čím dál více bledě. Leverkusen působil v defenzivě až nečekaně pevně a hlavně zásluhou Lena s Papadopoulosem odvracel všechny snahy soupeře. V osmdesáté minutě však přesto německá stavidla povolila. Jordi Alba, jenž svým nástupem na hřiště řádně oživil hru, vybídl k zakončení Munira, jehož rána nakonec skončila u Sergiho a mladý barcelonský odchovanec vyrovnal. Remízový stav ještě stále nevěstil pro domácí nic dobrého, ale hned za necelé dvě minuty si již Camp Nou mohl bouřlivě užívat vedení. Znovu u toho byl Munir, jenž tentokráte pronikl do pokutového území a poslal skvělou přihrávku k Luisi Suárezovi, pro nějž nebyl problém zavěsit ranou pod břevno za bezmocného Lena.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (855)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele