základní skupiny - skupina C, 5. kolo
25.11.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Astana neudržela vedení a proti Benfice nakonec bere bod

Astana přišla o dvoubrankový náskok, potřetí v řadě před vlastním publikem jen remizovala a již se nemůže probojovat do osmifinále Ligy mistrů. Její naděje zhatil Raúl Jiménez, jenž do poločasu snížil a sedmnáct minut před koncem vyrovnal. Domácí se každopádně za své účinkování v milionářské soutěži nemusejí vůbec stydět.

Hosté přijeli do dalekého Kazachstánu bez dvou opor z obrany. Chyběli totiž jak zkušený Luisao, tak Nelsinho. Když k tomu navíc připočteme i absenci záložníka Nicoláse Gaitána, už předem se dalo očekávat, že potřebné vítězství, které by Benfice definitivně zajistilo účast v jarní části, se nebude získávat snadno.

Nakonec pro svěřence Ruie Vitóriy dopadlo vše dobře, ačkoli jeho tým měl velké problémy uhlídat zahraniční akvizice soupeře, především pak technicky skvěle vyspělého Twumasiho a urostlého Kabanangu. Kéthévoama s Rogerem Caňasem přitom rovněž nepředvedli špatný výkon, obdobně jako stálice Šomko.

Jestli Astana v minulých utkáních s Galatasarayem a Atléticem působila dosti defenzivně, pak návrat Twumasiho do sestavy jeho ofenzívu proti Benfice dosti rozhýbal. Ghanský forvard si kvůli disciplinárnímu trestu v základních skupinách ještě nezahrál. A že domácí na jeho služby opravdu spoléhají, ukázala už samotná 19. minuta.

V úvodu utkání sice zahrozili hostující Goncalo Guedes i Jardel, nicméně bylo to právě mužstvo Stanimira Stoilova, kdo načal účet tohoto střetnutí. Vůbec poprvé v základní fázi Ligy mistrů Astana vedla, Kabananga vyslal z levé strany centr na navrátilce Twumasiho, jenž hlavou pohodlně překonal brankáře Júlia Césara.

Ve 31. minutě domácí vedli o dva góly. Kéthévoama rozehrál stanardku centrem někam na hranici malého vápna, kde míč hlavou lehce lízl Aničič a Júlio César nedokázal včas zareagovat. O pár chvil později mohl skóre upravit Pizzi, jeho střelu z vápna ovšem gólman Erič parádně zlikvidoval.

Pět minut před obrátkou se Águias přece dočkali snížení. Jonas z pravé strany našel pasem na bližší tyči Raúla Jiméneze, jenž hlavou zamířil přesně do horního rohu Eričovy svatyně. Ačkoli kazašský celek ve druhém dějství působil o něco aktivněji a zdálo se, že svého soupeře předčí hlavně fyzicky, podařilo se hostům nakonec ještě jednou skórovat.

André Almeida unikl na pravé straně, předložil přihrávku na Raúla Jiméneze, jehož střela z první se odrazila od vzdálenější tyčky a za brankovou čáru. Benfica i Astana tak večer na dálku musejí fandit Atléticu, aby v souboji s Galatasarayem neprohrálo. Zatímco hosté by si díky tomu zajistili postup, domácí by si uchovali naději na Evropskou ligu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

do tretice doma remiza, tentokrat 1:1

Reagovat
blaugrana

Bez Gaitána tam nemá Benfica šancu vyhrať. X ako vyšité.

Reagovat
hefy

Plus bez Luisaa a Nelsinha. Já dal 1 na Astanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim good.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

psalo se neco o tomhle : http://www.livesport.cz/zapas/pbZeyvaR/#statistiky-zapasu;0

vzdyt to neni mozny 1 strela za celej zapas

zvlast po tomhle: http://www.livesport.cz/zapas/z7j2X9td/#statistiky-zapasu;0

Reagovat
blaugrana

Čo nie je možné? Doma si nahnali skóre a vonku to predali. Win win situácia.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, ale prece to jde zahrat jinak, tohle je jak kdyby se bali vystrelit, aby tam nahodou nefouklo

+ na postup to rozehrany moc nemaj

to je na vylouceni z poharu na par let

Reagovat
Han střelil první

Rychlý gól, potom zbytečná penalta a ten mančaft, co nastoupil, byl jasně béčkový a už se z toho nevyhrabal.

Reagovat
smazaný uživatel

astana za celej ročník lm doma neporažená

Reagovat
arsavin

A já třikrát vsadil na jejch prohru

Reagovat
smazaný uživatel

toto bol asi najhorší futbal aký som videl a že som ich videl

Reagovat
smazaný uživatel

A z jakého důvodu? Samozřejmě že ve hře bylo dost nepřesností, za normálních okolností by Benfica vyhrála levou zadní, ale jinak bylo k vidění celkem dost šancí... A třeba takový Twumasi nebo Kabananga mě svým výkonem dost překvapili... Znám teda o dost horší fotbaly, než byl tento.

Reagovat
FC Porto FC

Bože ty Benfice taky jebe?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele