základní skupiny - skupina B, 5. kolo
25.11.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - VfL Wolfsburg 0:2

Hráči Wolfsburgu zvládli důležité utkání o postup do osmifinále Ligy mistrů a na půdě ruského CSKA Moskva zvítězili díky dvěma brankám ve druhé polovině druhého dějství 2:0. Minimálně do večerního souboje PSV s Manchesterem United se v tabulce posunuli na vedoucí pozici s devíti body. Ruský výběr již definitivně ztratil naději na nejlepší šestnáctku, a po večerním souboji dokonce může definitivně přijít i o Evropskou ligu.

Pokud totiž PSV zvítězí nad anglickým gigantem, tak se mu zavře cesta do jarní fáze evropských pohárů v této sezóně. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a v podstatě více jak hodinu hry nebyla k vidění žádná gólovka. Vlky k nesmírně cennému tříbodovému zisku nasměrovala vlastní branka gólmana Igora Akinfejeva, pojistku přidal Andre Schürrle dvě minuty před vypršením normální hrací doby.

Oba výběry se v úvodním dějstvím soustředily hlavně na vlastní defenzívu a nechtěly udělat chybu. Ve čtvrté minutě se do zakončení dostával domácí Musa, nicméně brankář Benaglio včas vyběhl ze své branky a byl u balónu o malý okamžik dříve. O dvě minuty později hlavičkoval na druhé straně z těžké pozice nepřesně Dost, stejný hráč za další dvě minuty zamířil příliš vysoko. V dalších minutách diváci sledovali nepřesnosti na obou stranách.

Ve 26. minutě se k odraženému míči dostal Dzagojev a vystřelil z hranice pokutového území, avšak bližší tyč těsně minul. O pár minut později z podobné pozice napřáhl Musa a ani on mezi tři tyče nezamířil. Zhruba deset minut před přestávkou se o první zákrok utkání postaral Akinfejev, který si po ráně Kruseho bez problémů pohlídal přední tyč. V závěru prvního poločasu ještě pálil z voleje Caligiuri, jeho pokus neměl šanci na úspěch.

V úvodní čtvrthodině druhého dějství nejprve střílel velmi nepřesně Musa, na druhé straně zamířil Arnold z dobré pozice jen doprostřed branky do náruče Akinfejeva. Dosavadní největší šance byla k vidění v 62. minutě. Po krásné patičce Dzagojeva vypálil z hranice šestnáctky nabíhající Tošič a jeho dobrou ránu zastavila až pravá tyč, Benaglio poté zachytil odražený balón před dotírajícím protihráčem.

Zřejmě rozhodující moment utkání se zrodil o pět minut později. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny posunul Dost míč na pravou stranu, kde Schürrle vystřelil z hodně ostrého úhlu. Akinfejev opět potvrdil, že patří mezi slabší články svého týmu a míč mu mezi rukavicemi propadl do branky. Ruský gólman navíc znovu protáhl své čekání na čisté konto v Lize mistrů. CSKA s přibývajícím časem více otevíralo okénka v obraně a Wolfsburg toho využil v 88. minutě.

Skvěle to udělal na pravé straně střídající Jung, který se s míčem dostal až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Schürrleho, který tvrdou ranou ze čtrnácti metrů zamířil do protipohybu ruského strážce. Po pěti minutách strávených na hřišti mohl třetí gól Vlků přidat Bendtner, jenže v první nastavené minutě zakroutil balón pouze do vzdálenější tyče a výsledek utkání se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
KingMaster13

pojďme Wolfsburg 1:2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
arsavin

1:1

Reagovat
jiriczeQ

Musa je zajímavý hráč, Akinfeev neskutečný kiksař

Reagovat
jiriczeQ

Lord teď hezky, škoda

Reagovat
kiwwi

Akinfeeva by som nechcel do klubu ani ako trojku

Reagovat
smazaný uživatel

kraska

Reagovat
KingMaster13

Nechápu že tolik lidí tipovalo na CSKA přitom Wolfsburg loni jako 2. tým bundesligy má určitě větší kvalitu

Reagovat
jiriczeQ

CSKA bylo lepší

Reagovat
smazaný uživatel

letos to ale nei takovej válec

Reagovat
jiriczeQ

Reagovat
Elliasson

To třetí místo bude ještě zlaté.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele