základní skupiny - skupina C, 3. kolo
21.10.2015 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético potvrdilo roli favorita a rozstřílelo Astanu

Atlético Madrid neponechalo nic náhodě a pohodlně rozstřílelo kazašskou Astanu 4:0. Takřka jasno bylo již po půlhodině hry, kdy se již stihli trefit Niguez s Martinezem, jež po změně stran doplnil Oliver Torres a v závěru si navíc vstřelil vlastní gól Dedechko. Madridský celek se tak vrátil do vedení skupiny C s šesti body, Astana zůstává poslední.

S přispěním Galatasaraye, který doma porazil lisabonskou Benfiku 2:1, se tak Atlético Madrid vrátilo na čelo tabulky a dalo zapomenout na poslední porážku právě s portugalským celkem. Proti Astaně vsadil Diego Simeone kromě ofenzivní stálice Antoina Griezmanna na letní posilu z Porta Jacksona Martineze a neprohloupil.

Již v šesté minutě málem protrhl bezbrankový stav Diego Godín hlavičkou z Gabiho centru, ovšem brankář Eric si s tímto pokusem ještě poradil. Chvíli nato musel hostující gólman zasahovat znovu po hlavičkových pokusech aktivního Godína s Griezmannem, ale první gól domácích byl stejně jen otázkou času. Ve třiadvacáté minutě se nakonec Atlético přece jen dočkalo, když Ferreira-Carrasco našel přesným centrem Nigueze a domácí záložník stylově patou poslal červenobílé do vedení.

Ani s tím se však svěřenci Diega Simeoneho nespokojili, ba naopak ještě více přitlačili a brzy sbírali ovoce. V devětadvacáté minutě sice Niguez nedokázal zpracovat centr zleva, ale zaskočil za něj připravený Jackson Martinez, jenž bez rozpaků napálil z hloubi šestnáctky míč levačkou a i s trochou štěstí se po teči hostujícího obránce mohl jít radovat z gólu číslo dvě. Ještě do poločasu měl Eric co dělat, aby Martinezovi zabránil i v dalším nášupu, do šaten se tak nakonec šlo za stavu 2:0.

Astana zvládla poprvé řádněji prověřit brankáře Oblaka až sedm minut po změně stran. Slovinský brankář si však s pokusem Kabanangy bez potíží poradil. Nedlouho poté navíc domácí přidali klíčový třetí zásah a bylo vymalováno. Gabi připravil palebnou pozici střídajícímu Oliveru Torresovi a ten nezaváhal. Pak se do hry dostal i Oliverův jmenovec Fernando, jemuž nechybělo mnoho, aby se konečně dostal na jubilejní metu stovky gólů vstřelených v dresu Atlétika. Dvanáct minut před koncem mu to ale Ericem přáno nebylo.

Do konce utkání již zbývaly jen vteřiny, když si Dedechko nešťastně srazil Juanfranův centr do vlastní sítě a připravil tak mimo jiné Torrese o onen vytoužený gól. Atlético zvítězilo pohodlně 4:0 a míří za postupem. Přiblížit se osmifinále ještě blíž dostanou svěřenci Diega Simeoneho v listopadu, kdy v rámci odvety středečního zápasu zamíří do hlavního města Kazachstánu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukejte tady vyhrát

4:0

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Lorcan

tak tady by nemělo být co řešit, Atletico by mělo vyhrát teď i odvetu v Astaně tip 3:0

Reagovat
Fill

4:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju tak 5-6:0 Astana odletěla do Španělska pouze se 14 hráči. Doma nechali 8 důležitých hráčů, protože je pro ně teď důležitější domácí liga, aby se příští rok mohli opět dostat do LM. Navíc letěli 9 hodin.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš že tady lidi neumí číst ?

Reagovat
alcantara

Fotka Dosta sa hodi

Reagovat
risk je zisk

Dedecko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele