semifinále - 1. zápasy
27.04.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid si do Mnichova poveze náskok 1:0

Pouze jediný gól byl k vidění v prvním kole zápasů semifinále Ligy mistrů. Vstřelil ho Saúl Ňíguez z Atlética Madrid a jeho mužstvo tak pojede do Mnichova s mírnou výhodou. Diego Simeone opět naordinoval svým svěřencům skálopevnou defenzivu a smrtící brejky, tedy stejnou taktiku, na níž ve čtvrtfinále ztroskotala Barcelona.

Oproti včerejšímu duelu mezi Manchesterem City a Realem Madrid se dnes hrálo ve velmi dobrém tempu. Jako první ohrozil Manuela Neura Saúl Ňíguez, v tu chvíli se však teprve zastřeloval. Chvíle jednadvacetiletého záložníka přišla až o chvíli později. Saúl se dokázal perfektně uvolnit, přešel přes Thiaga, Xabiho Alonsa i Bernata a svou brilantní individuální akci zakončil dokonalým obstřelem, na nějž Neuer nedosáhl - 1:0.

O slovo se poté přihlásili také hosté, kteří sice dle očekávání drželi míč na svých kopačkách, přes skvěle organizovanou obranu se však nedokázali dostat, a tak Jana Oblak převážně zaměstnávali buď ze střední vzdálenosti, nebo ze standardních situací. V 25. minutě to v ochozech stadionu Vicenteho Calderóna jen zahučelo, když Douglas Costa překvapivě z přímého kopu ze strany rovnou vypálil a naštěstí pro domácí rozvlnil síť pouze z vnější strany.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran, velice blízko gólu byl David Alaba, jenž napřáhl z nějakých třiceti metrů a jeho nádhernou ránu zastavilo až břevno. Centru Douglase Costy od rohového praporku pak využil Javi Martínez, pozorný Oblak však jeho hlavičku bezpečně ukryl ve svých rukavicích. Ty mu čtvrthodinu před koncem pořádně vyprášil Arturo Vidal, nicméně i s jeho dělovkou si slovinský brankář poradil.

Atlético si první větší šanci ve druhém poločase vypracovalo až v jeho závěru, kdy se po přihrávce Antoina Griezmanna Fernando Torres výborně zbavil Alaby, vnějším nártem ale ve stoprocentní příležitosti orazítkoval pouze tyč a dorážejícího Kokeho vychytal Manuel Neuer.

Bayern se v posledních minutách snažil vsítit alespoň vyrovnávací branku, která by mu v konečném zúčtování mohla hodně pomoci. Aktivní Alaba ovšem znovu zpoza vápna prostor mezi třemi tyčemi minul a zakončením Mehdiho Benatii respektive Artura Vidala v nadějných pozicích scházela razance. Jan Oblak si tak stále drží neprůstřelnost, jež trvá už 512 minut. Pokud neinkasuje ani za necelý týden v Allianz Areně, zcela určitě si po finále Evropské ligy zachytá také finále nejprestižnější soutěže.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1150)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele