základní skupiny - skupina D, 5. kolo
26.11.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Galatasaray SK 2:0

Fotbalisté Anderlechtu dokázali potvrdit mírnou úlohu favorita proti trápícímu se Galatasarayi a díky dvěma brankám Chancela Mbemby v závěrech obou poločasů si s předstihem zajistili účast v jarní části Evropské ligy. V tuto chvíli jsou třetí s pěti body, turecký výběr má jen jeden bod. Kvůli výhře londýnského Arsenalu nad německým Dortmundem přišel belgický výběr zcela jistě o osmifinále Ligy mistrů a v posledním utkání tak už o nic nepůjde.

Anderlecht byl po většinu utkání mírně lepším výběrem a dostával se také častěji do zakončení, také jeho soupeř si přeci jen vypracoval nějaké šance. První vážnější možnost tohoto duelu byla k vidění po deseti minutách hry, kdy se domácí Conté zbavil na levé straně protihráče a adresoval balón před branku, jenže tam se do něj trestuhodně netrefil Mitrovič.

Poté přišel více jak dvacetiminutový útlum a hosté se mohli dostat do vedení ve 34. minutě po přímém volném kopu. K jeho exekuci se postavil holandský snajpr Sneijder, jenže těsně minul pravou tyč domácí svatyně. Neuběhla ani minuta a obrovskou možnost si vypracoval znovu Anderlecht. Defour vyslal střelu těsně za hranicí pokutového území a Mitrovič dobře stínil, balón se pak od obou tyčí šťastně odrazil k brankáři Muslerovi.

RSC se dostalo do zaslouženého vedení minutu před poločasovou přestávkou. Po centru z levé strany Praet přizvedl balón a ten se dostal až na zcela volného Mbembu, který zblízka pohodlně hlavou dopravil míč do sítě. Po změně stran se hra vcelku vyrovnala a hosté mohli vyrovnat přesně po hodině hry. Z osmnácti metrů vypálil nebezpečně Altintop a brankář Proto si musel připsat velmi dobrý zákrok.

O dvě minuty později se na druhé straně dostal k hlavičkovému pokusu Mitrovič a z velmi nadějné pozice zamířil jen doprostřed branky do gólmana Muslery. Galatasaray byl velmi blízko vyrovnání zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se po krásné přihrávce Altintopa řítil sám na Prota unikající Burak Yilmaz, jenže jeho následná střela lízla pouze břevno. Podobná situace byla k vidění o pár minut později na druhé straně.

Po přihrávce Mitroviče mohl definitivně rozhodnout Conté, ale z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil Muslerovu svatyni. Hostům se zkomplikovala situace v 83. minutě, kdy se musel předčasně pakovat do sprch Selçuk İnan po druhé žluté kartě. Anderlecht se dočkal druhé uklidňující trefy o tři minuty později, kdy Muslera vyrazil přímý kop Kljestana jen před sebe a balón do branky s pomocí tyče dorazil ve skluzu Mbemba, který se tak trefil podruhé v utkání.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Switchback

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlépe X ať má Arsenal klid

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
eden_h

3:1

Reagovat
monty25
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele