základní skupiny - skupina C, 3. kolo
22.10.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Monaco má další bod, Benfica je jednou nohou venku

Benfica konečně dokázala neprohrát zápas, spokojenost však v jejím táboře stoprocentně panovat nebude. Zatímco domácímu Monaku remíza 0:0 v podstatě vyhovuje, neboť jej drží na postupových příčkách, portugalský celek se může pomalu loučit s vidinou osmifinále..

Vzhledem k tomu, že svěřenci Jorge Jesúse dohrávali v deseti, by asi bylo možné brát bod jako úspěch, jenže málo platné - potřebovali zkrátka vyhrát. Na hřišti byli lepším týmem, ale Danijel Subašić, chorvatská jistota v monacké bráně, nepustil za svá záda jedinou střelu. Zejména ve druhé půli Orli soka zatlačili, poté však byl vyloučen jejich stoper Lopez za ostrý faul na Joaa Moutinha.

Zpočátku vypadalo aktivněji spíše Monaco, zejména díky návratu uzdraveného Dimitara Berbatova - bulharský generál měl velkou chuť do hry a už ve čtvrté minutě se mohl zapsat do análů zápasu jako asistent, to by však Lucas Ocampos musel s jeho perfektní přihrávkou na malé vápno naložit mnohem lépe. Byla to tisíciprocentní šance, jejíhož neproměnění nakonec monačtí mohli hořce litovat.

Ve zbytku první půle totiž už lepší příležitost k prolomení bezbrankového skóre nepřišla. Ani jeden z týmů neměl vyloženě navrch, takže diváci v ochozech Stade Louis II sledovali spíše vyrovnanou, vlastně až nudnou bitvu. Zřejmě nejvýraznějším momentem úvodních 35 minut bylo opětovné zranění smolaře Berbatova, který musel být nahrazen o generaci mladším Anthony Martialem.

Přesto však ještě jednou v prvním dějství tribuny ožily - ve 39. minutě se před Subašićem zničehonic zjevil Lima, kterému z pravého křídla geniálním pasem nabil Talisca. Chorvatský gólman však vytáhl ještě lepší zákrok, takže do kabin se šlo za absolutně vyrovnaného stavu - na každé straně 1 zahozená šance, 0 gólů.

Také po změně stran se jako první připomněli domácí, konkrétně střídající Martial; to však byl z jejich strany spíše ojedinělý záblesk, jelikož zbytek druhé pětačtyřicetiminutovky už opanovala Benfica. Tedy, útočníky Benfiky a Danijel Subašić. Nenápadný gólman se poprvé vytáhl proti výbornému halfvoleji Nicoláse Gaitána; argentinskému křídelníkovi nebyla nic platná ani krásná individuální akce.

Herní převaha nakonec byla hostům k ničemu; Subašić si totiž poradil také s přízemní ránou Eduarda Salvia (67'), a o devět minut později už přišel zmiňovaný Lopezův faul na Moutinha a následné oslabení lisabonského týmu. Polský rozhodčí Szymon Marciniak neměl jinou šanci než vytáhnout rovnou červenou kartu. Monaco nicméně nedokázalo přesilovky využít, a protože Subašić svoji branku bezpečně uhájil až do finálního hvizdu, rozešly se oba celky remízou. Nejvyrovnanější skupina letošní Ligy mistrů tak slibuje ještě pořádné drama.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica by měla hodně rychle začít něco hrát.. pro mě byla favorit skupiny, ted spíše zatím zklamání celé LM, doufám ve výhru 0:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Jestli Benfica dnes nevyhraje tak se může jít zahrabat

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
FC Porto

V lize je 18 týmu ne 16

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

tak to už Benfica neposotoupí

Reagovat
jany kozak

nuda nuda sed sed

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele