základní skupiny - skupina C, 1. kolo
16.09.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Bayer Leverkusen 1:0

Bayer Leverkusen vyšel naprázdno střelecky a ve výsledku i bodově, přestože byl v Monaku lepším týmem a měl v globálu i více gólových šancí. Domácí pro defenzívu německého klubu sice dlouho nepředstavovali žádné nebezpečí, ale po hodině hry nakonec přece jenom vstřelil jedinou branku utkání Joao Moutinho.

Pod dohledem českého rozhodčího Královce stačila knížecímu klubu jediná střela na branku, aby si na své konto připsal první vítězství v milionářské soutěži. Domácí, kteří jsou v lize až na předposledním místě a vrátili se do milionářské soutěže po dlouhých deseti letech, svým výkonem rozhodně překvapili. Leverkusen naopak všechny své fanoušky zklamal.

Na Stade Louis II se nehrál nijak oslnivý fotbal. Oba týmy se prezentovaly opatrností a jen občasnými výpady směrem dopředu. Bylo vidět, že na úvod nechtěly hlavně prohrát. Monako poprvé zahrozilo už ve 2. minutě, kdy se ve vápně objevil Ferreira-Carrasco, jehož srazil Castro, avšak český sudí neměl pro tento souboj pochopení a penaltu nezapískal.

Na druhé straně se německé mužstvo dostalo do dvou dobrých příležitostí. Nejprve se zastřeloval Castro po uvolnění od Korejce Sona, ale nenašel tu správnou mušku, jen o chvilku později Kiessling uvolnil Calhanoglua, ten se ale s míčem dostal do úhlu, takže následně trefil pouze boční síť.

Ve 35. minutě měl gól na kopačce Bellarabi, jehož vybídl svou nahrávkou Calhanoglu, jenže střela německo-marockého záložníka nakonec ani neohrozila prostor mezi třemi tyčemi, kde stál brankář Subašič, poněvadž letěla mimo. Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil. Oba mančafty se jen sporadicky postaraly o nějakou výraznější útočnou akci.

Pro ASM znamenal největší nebezpečí Calhanoglu, který patřil vůbec k nejlepším hráčům Leverkusenu. Turecký mladík se ještě v závěru první půle dostal ke dvěma střelám, avšak ta první byla zablokována a druhá o pár chvil později skončila jen vedle. Po obrátce naopak z ničeho nic udeřil soupeř.

V 61. minutě sklepl Berbatov centr Kurzawy pro nabíhajícího si Joaa Moutinha, který se i s pomocí teče skluzujícího Spahiče dokázal prosadit. Jakmile se Monaku podařilo skórovat, ještě více zavřelo svá zadní vrátka. Leverkusen v žádném případě nepotvrdil svou ofenzivní sílu, kterou ničil v posledních týdnech soupeře v Bundeslize.

Hostující lodivod Roger Schmidt se snažil udělat všechno pro to, aby se jeho tým nadchnul pro nějaký větší tlak, do hry poslal trio náhradníků Donati, Reinartz a Drmić, ale ani jeden tah k výraznému zlepšení nepomohl. Francouzský vicemistr naopak mohl náskok navýšit, avšak proti Ferreirovi-Carrascovi skvěle vyběhl gólman Leno.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny kurs na dvojku...oslabene a rozprodane Monaco nebude mit sanci...tip 2...0:2

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
DieFohlenBMG

1:4

Reagovat
Bayernista18

1 : 4 (Berbatov z penalty - 2x Son, Hakan, Bellarabi).

Reagovat
db18

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Zatím tedy až na výjímku (Tomtaf 6:0) vzácná shoda tipujících.Že by nám to vyšlo?Ze zkušenosti,ale vím,že to v podobných případech končívá X.Snad to nebude i v tomto případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako nic moc letos,, Leverskusen ma celkem formu neprohra hostu 2:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

to sou kanonyri

Reagovat
db18

1. celek z BL padne s 19. z Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

po třech kolech

Reagovat
Arne

No jo, ale taky mohli po poločase vést 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud jsi to neviděl, tak tohle prostě nepiš.. protože kdybys to viděl, tak bys to nenapsal...

Reagovat
smazaný uživatel

monako mělo sítě v cajku no

Reagovat
Godwinson

Monaco utrpelo vitezstvi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele