základní skupiny - skupina B, 6. kolo
11.12.2013 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Galatasaray udolal Juventus a na jeho úkor postupuje dál

Už po základní skupině se s Ligou mistrů loučí jeden ze širšího okruhu favoritů. Juventus v Istanbulu, kde se až dnes dohrávalo včerejší utkání poznamenané sněhovou vánicí, potřeboval k postupu uhrát remízu, pět minut před koncem o ni ale přišel. Galatasaray poslal do další fáze Wesley Sneijder...

Staré dámě došel dech. Tým trenéra Antonia Conteho, který byl považován za jednoho z nejsilnějších v Evropě, dnes padl. Horkokrevné Italy nejprve přibrzdil včerejší odklad utkání z důvodů přílišného sněžení, dnes odpoledne pak přišel ještě větší šok. Juventus totiž gólem Wesleyho Sneijdera prohrál a s Ligou mistrů se na úkor Manciniho svěřenců loučí už po základních skupinách...

Do páté minuty se Juventus ani nedostal na polovinu svého hřiště. Hra byla velmi kouskovaná a plná nepřesných přihrávek a přerušení kvůli zbytečným faulům. Až v šestnácté minutě přišla první větší šance. Hostující Arturo Vidal poslal velmi dobrý míč do pokutového území, který zpracoval útočník Fernando Llorente a špičkou kopačky vypálil na bránu. Balón však tři tyče jen těsně minul.

Hned o minutu později fauloval Marchisio domácího útočníka Didiera Drogbu. Za svůj faul viděl žlutou kartu, pro příště by bylo dobré, kdyby se nesnažil tolik s rozhodčím konverzovat. Přímý volný kop zahrával Inan, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Mezitím se stala hra velmi těžkopádnou, největší podíl na tom měl vytrvalý hustý déšť. To se na celkovém obrazu hry velmi podepsalo. Žádné větší šance, které by zaujaly jakéhokoli diváka. V 25. minutě se podmínky ještě zhoršily. Hřiště změnilo barvu, když se na trávníku objevily kroupy. Rozhodčí ještě přikázal změnit míč, protože bílý se v poli ztrácel. Přesto se takto nedalo hrát. Krátce po půlhodině hry se sudí Pedro Proenca rozhodl nevystavovat hráče i fanoušky příliš chladnému počasí a poslal celky do kabin. Náhradní termín byl stanoven na čtrnáctou hodinu - dnes se mělo rozhodnout o osudu obou soupeřů.

Hned od začátku utkání ve středu jsme zase mohli vidět sníh. Tentokrát se ale podařilo utkání dohrát. Akci Llorenteho zastavil obránce, takže hostující celek nevytěžil z postupné šance nic. Dnes se hosté tolik nebáli a odvážně se vydávali za polovinu soupeře. Pár minut před koncem první půle se k přímému kopu stavěl Tévez, ale jeho pokus nedosáhl cíle.

Výbornou šanci na vstřelení branky měl v druhém poločase Drogba, když si v 57. minutě poradil s protihráči a zpoza velkého vápna jedovatě vystřelil na bránu zkušeného Gianluigiho Buffona. Ten si s pokusem ale poradil. Deset minut na to se k ráně dostal Asamoah, tentokrát byl však připraven jeho oponent Fernando Muslera. V 79. minutě dostal výbornou přihrávku od Carlose Téveze Claudio Marchisio a okamžitě zkoušel své štěstí. Muslera byl znovu pohotový.

85. minuta přinesla zvrat v celém utkání. Skvěle se uvolnil zkušený Wesley Sneijder a poslal nechytatelnou ránu na vzdálenější tyč. Hráči Istanbulu slavili radost z branky v hromadě sněhové pokrývky. Byl na tahu Juventus. Ten poslal ke konci zápasu do hry dva ofenzivně laděné hráče: Marchisia nahradil Quagliarella a obránce Bonucciho maličký Sebastian Giovinco. Ani oni však nepomohli svému celku v závěrečných minutách a tak se s Ligou mistrů nešťastně končí. Pro tento rok se bude italský mistr muset spokojit s přesunem do Evropské ligy. Naopak Galatasaray může překvapivě slavit postup do jarních bojů Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Pražák / tuttomercatoweb.com, onlajny.com

Komentáře (1178)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele