čtvrtfinále - odvety
08.04.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Střídající hráči spasili Chelsea, PSG končí

Neuvěřitelné štěstí provázelo oba střídající hráče, které trenér Mourinho postupně poslal na hřiště. Zraněného Hazarda nahradil Schürrle, který dal Chelsea naději. A když bylo nejhůř a Pařížané se pomalu začali těšit z postupu, zasáhl další žolík. Demba Ba udržel míč a přehodil Sirigua.

Peníze. Magické slovo, za které se dnes kupuje úspěch. Oba kluby se vydaly po víceméně stejné cestě a oběma to evidentně svědčí. Zatímco Chelsea těží ze jména Abramovič, PSG dotují téměř neomezené zdroje katarských šejků. Ty se v praxi projevily nákupy jako Edinson Cavani, Lucas Moura či naposledy Yohann Cabaye. Dnes večer se dva velmi bohaté a neméně ambiciózní týmy střetly v utkání o finálový sen.

V tradičním městě romantiků se rýsuje již delší dobu další gigant evropské kopané. Ten si na svém stadionu zajistil poměrně výhodný výsledek. Před týmem manažera Josého Mourinha stála obrovská výzva. Atmosféra na populárním stadionu Stamford Bridge ale fotbalu přálo jako málokde a na divácích bylo od úvodních minut vidět nadšení i očekávání velkých věcí.

V základní sestavě PSG chyběl například Zlatan Ibrahimović, jehož místo zaujal uruguayský kanonýr Edinson Cavani. Ten byl ještě v dresu Neapole u předchozího utkání s Chelsea, stejně tak jeho útočný kolega Ezequiel Lavezzi. Blues sázeli na Hazarda, Williana a Oscara, před kterými se na hrotu bil Samuel Eto'o. Od úvodních minut byl ale kamerunský veterán hodně těsně bráněn, takže jeho rychlost či technika byly eliminovány Alexem. Eto'o se dostal do vápna díky skvělé práci Oscara, ale ohrožoval jen vrchní řady na stadionu.

Poměrně ostré tempo hry odnesl již po patnácti minutách Eden Hazard, současné eso Mourinhova kádru a také přestupový cíl francouzského soupeře. Jeho místo zaujal německý univerzál André Schürrle, jenž se za mohutného skandování domácích příznivců ihned zapojil do rozehrávky. Rychlé nohy vzápětí rozkmital Lucas, který po kontaktu s Willianem upadl a Pařížané zahrávali volný přímý kop. Nejeden fanoušek Blues si možná říkal, jak zvládne fyzicky náročné utkání veterán jako Frank Lampard. Ten si však trpělivě počkal na svou šanci, postavil se k přímému kopu a jeho tečovanou ránu vyrazil Salvatore Sirigu jen s námahou.

Ať byla bílá hráz hostí jakkoli pevná, přece jen na konci kapitulovala. Dlouhý aut Branislava Ivanoviće v pokutovém území prodloužil David Luiz a střídající André Schürrle se dočkal svého prvního gólu v Lize mistrů za Chelsea. A byl to zásah více než důležitý, protože Blues se tím pádem přiblížili postupu na rozdíl jediného gólu!

Smršť ofenzivní podívané se však nekonala, namísto toho musel sudí Pedro Proenca často napomínat hráče za zbytečně ostré zákroky. Londýnský gigant ukazoval jasnou touhu naklonit pomyslné misky vah na svou stranu, ale obrana PSG byla i na začátku druhé půle plně soustředěná. Nepohlídala ale Williana, který obdržel nahrávku na pokraj pokutového území a hledal nabíhajícího Schürrleho. Ten si seběhl do středu a bez přípravy vypálil. Salvatore Sirigu sice včas vyskočil, ale na míč nedosáhl! Než se stačil ohlédnout, asi neprožíval přímo pozitivní pocity. Míč ale v síti neskončil, protože PSG zachránilo břevno!

Pokud by se portugalský stratég chtěl po zápase na něco vymlouvat, bude to odvrácená tvář paní Štěstěny. Ta totiž přivřela nad pařížským klubem oči i o minutu později, když se po faulu Lucase na Eto'a k míči postavil Oscar a málem PSG popravil. Projektil od jeho kopačky však opět ukončil dráhu letu na břevně Siriguovy brány. To byl čas neuvěřitelné smůly pro Blues a zároveň jasný signál pro hosty. Jednoduchost - to bylo heslo ofenzivních akcí tažených Edinsonem Cavanim. Střela uruguayského kanonýra vůbec nesvištěla vzduchem nadarmo a skončila jen pár centimetrů pod břevnem.

Čas se domácím povážlivě krátil, takže nastal čas pro španělského toreadora Fernanda Torrese. Ani on ale nepřinesl na hřiště větší důraz a štěstí. Nevadí, od štěstí tu dnes večer byl někdo úplně jiný. Mourinho postupně poslal na hřiště Torrese a také Dembu Ba. A právě o něm se bude obraně PSG ještě dlouho zdát a nebude to pěkný sen. Obránci francouzského týmu nezvládli pokrýt Samuela Eto'a, který namířil míč do prostoru před bránou. Tam si naběhl Demba Ba a s velkým štěstím překonal vybíhajícího Sirigua! Pozdě začalo PSG hrát a se soutěží se loučí...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1651)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele