základní skupiny - skupina C, 2. kolo
03.10.2012 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Milán prohloubil trápení Zenitu, v Rusku vyhrál 3:2

Na úvod středečních zápasů Ligy mistrů porazil AC Milán ruský Zenit Petrohrad na jeho hřišti 3:2 a napravil předchozí bodovou ztrátu. Zápas to byl velmi ofenzivní, o čemž svědčí i pět vstřelených branek. O třech bodech pro AC rozhodl vlastní gól Tomáše Hubočana.

Rossoneri začali na Zenitu parádně, svého soupeře přehrávali ve všech směrech a ve 13. minutě za to byli odměněni vedoucí brankou, kterou z přímého kopu vstřelil Urby Emanuelson. Nizozemský hráč měl ale štěstí, neboť jeho střela výrazně změnila směr poté, co narazila do zdi. Ještě před první brankou mělo AC stoprocentní příležitost, Bojana Krkiče ale vychytal Malafejev. Každopádně Milán vedl a byl na koni. Opařený Zenit se nadále bránil a za další tři minuty podruhé inkasoval. Stephan El Shaarawy ukázal, že je v parádní formě, obešel dvojici protihráčů a neomylně zakončil - 2:0 pro AC Milán.

Zenit začal pořádně hrát až ve 25. minutě, kdy si vypracoval vůbec svojí první příležitost. Keržakovovu nebezpečnou hlavičku skvěle vychytal Abbiati. Italský brankář měl v prvním poločase spoustu práce a svůj tým výrazně držel. Zlikvidoval jak Širokovovu hlavičku, tak i tvrdou ránu Hulka. Milánští ale dvoubrankové vedení do poločasu neudrželi, nápor Zenitu byl tak silný, že v nastaveném čase prvního poločasu přišlo klíčové snížení. Krásný pas za obranu obdržel Hulk a jeho rána už skončila za zády jinak výtečného gólmana Abbiatiho - 2:1 z pohledu hostí.

To, čeho se fanoušci Rossoneri báli, přišlo hned na začátku druhého poločasu. Na Hulkův rohový kop si naskočil Roman Širokov a bylo to 2:2. AC tak neudrželo nadějný dvoubrankový náskok a muselo začínat od znovu.

V 54. minutě mohl Milán znovu vést, Boateng dobře hlavičkoval, ovšem těsně vedle. Nápor hostí sílil a nakonec se skóre znovu přelilo na jejich stranu. Centr Montoliva si nešťastně srazil do vlastní sítě Tomáš Hubočan - 3:2 pro AC Milán. Zenit následně opět zabral a činit se musel Abbiati. Hrdina prvního poločasu vytáhl gólovou ránu Anjukova na rohový kop. AC Milán se v závěru soustředil na defenzívu a uspěl. Zenit ani ve čtyřminutovém nastaveném čase nevyrovnal a ve skupině si připisuje už druhou porážku. Naopak AC Milán napravil bodovou ztrátu s Anderlechtem a udělal důležitý krok v cestě za postupem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (383)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele