základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympiakos Pireus 1:2

Tak to bylo hodně těšné! Olympiakos Pireus dokázal urvat na hřišti francouzského mistra z Montpellieru všechny tři body, přestože po uplynutí základní hrací doby byl stav stále 1:1. Přesný zásah střídajícího Kostase Mitrogloua však dokonale prohloubil tíživou krizi domácího týmu a zajistil Řekům nejlepší možný výsledek.

Montpellieru se zkrátka nedaří, a to tak, že totálně. Řekové celý zápas tahali za kratší konec, dokonce zaznamenali pouze dvě střely na bránu - jenže co naplat, když obě skončily za zády brankáře Pionniera. Skóre nejprve vyrovnával Vasilis Torosidis, pro kterého šlo o první gól po více než dvou letech!, a Mitroglou následně v nastaveném čase dokonal dílo zkázy.

Pro domácí je výsledek vzhledem k obrazu hry nespravedlivý. Do vedení je poslal ve 49. minutě pohotovým zakončením Gaëtan Charbonnier, ale neschopnost proměnit některou z následujících šancí je nakonec stála naději na bodový zisk. Olympiakos tak získal první tři body, Montpellier zůstává na posledním místě s jediným.

Les Pailladins svého soupeře přitlačili už od začátku a brzy se do šance dostal Younes Belhanda, jehož přízemní křížná střela se však do brány nevešla. V 11. minutě se pak publikum na Stade de la Mosson začalo dožadovat penalty - Kostas Manolas zahrál v pokutovém území rukou, ale rozhodčí přerušil hru kvůli faulu spáchanému chvíli předtím těsně před vápnem.

Montpellier dnes postrádal svého kouče René Girarda, který si odpykával trest na tribuně, a nepůsobil při tom zrovna optimisticky. Není se čemu divit - nejprve Anthony Mounier zahodil slibný přímý kop nad bránu, poté Belhanda pálil zdálky právě po Mounierově přiklepnutí rovněž mimo. A pak už se ke slovu začali pomalu dostávat i Řekové.

Rafik Djebbour zaznamenal ke konci první půle nepříjemnou hlavičku, kterou musel likvidovat blokující Benjamin Stambouli; Djebbour dostal následně šanci na reparát, ale nestihl se včas položit do Grecova slibného centru. Leandro Greco byl na levém křídle vůbec výraznou postavou, ale ani bývalý hráč Toulouse Paulo Machado nedokázal jeho vybídnutí využít.

Montpellier odpověděl nebezpečnou ránou Charbonniera ještě před poločasem, ale Carroll se v bráně vyznamenal. Tři minuty po obrátce však už domácí vedli - a poděkovat za to mohli právě Charbonnierovi a jeho rychlému myšlení. Montpellierský útočník nejprve poslal na Carrolla hlavičku, kterou defenziva hostí sice odvrátila, ale pouze do jeho cesty, na což odpověděl okamžitou střelou zpoza pokutového území - 1:0.

Olympiakos se chvíli poté dostal do zatím největší šance, když Pablo Contreras vyzval svým pasem volného Davida Fustera, ale zkušený španělský záložník hlavičkoval mimo branku. A pak už přišel tlak Montpellieru, který - ve spojení s finálním výsledkem - přidal Girardovi mnoho dalších šedivých vlasů.

Nejprve pálil Utaka, ale Carroll byl pozorný. Poté využil liknavosti hostující obrany Belhanda, ale střílel mimo. A když ani další nadějné situace k přímé gólové šanci nevedly, ozvali se opět Řekové - a tentokrát už úspěšně. V 73. minutě získal Giannis Maniatis přímý kop v uctivé vzdálenosti; k rozehrání se postavil José Holebas, který bez rozmýšlení poslal míč přímo do vápna, kde bránící Benjamin Stambouli podklouzl a dovolil tak Torosidisovi vsítit šťastnou vyrovnávací branku - 1:1.

Montpellier následně ještě více utáhl šrouby a zatlačil svého soupeře do defenzivy, ale místo zaslouženého vítězného gólu byl nachytán z protiútoku. Domácí ztratili balon na půlce hřiště, což mohl ještě vyřešit Henri Bédimo, ale situaci neodhadl dobře a dovolil tak převzít míč Djamelu Abdounovi. Alžírskému křídelníkovi už pak stačilo proběhnout prázdným prostorem a naservírovat Mitroglouovi neodmítnutelnou příležitost - 1:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jewix

Dneska tuším první body pro Olympiakos a tuším hned všechny 3....

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

Montpellier ještě může pomýšlet na osmifinále(věřím jim jen díky tomu zápasu proti Schalke),ale toto budou ty nejdůležitější zápasy v jejich historii!Snad výhra 2:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiakos získá první bod.Tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 taky zapas je raz za zivot:)

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
M.Vaza

Plichta jak vyšitá 1:1

Reagovat
KingMaster13

Krásný kurs na Olympiakos věřím že ve Francii zvítězí 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tomu věřím...

Reagovat
KingMaster13

Sice jsem neuhádl přesný výsledek ale výhra a tiket jo

Reagovat
smazaný uživatel

Rodilo se to malinko komplikovaněji než jsem doufal, ale výhra je doma...:)

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Godwinson

Dnes to bude buď za tři body nebo konec jedné velké pohádky.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Řekové zatím super!

Reagovat
smazaný uživatel

nikiiiisameee... krasa, bravo

Reagovat
smazaný uživatel

ja to nechapem ten montpellier...vyhraty zapas prehrat ...

Reagovat
Godwinson

Držení míče 60-40, střely 13-5

Tenhle Montpellier poznávám, tenhle Montpellier se dokázal za půl roku dostat z pohárů téměř k sestupu, který jim zachránil hráč, kterého v létě prodali. Osobně si myslím, že je to letos velmi reálná možnost, protože nějak nevěřím, že v lednu někdo z tria Belhanda, Cabella, Yanga neodejde. Girard už tomu týmu asi také nic nedá, co se týče něho by mě zajímalo, jak se k tomu postaví Nicollin, ale na tom postu si asi v rámci možností moc polepšit nejde, byť jednu možnost bych tam viděl, ale ta je stylu Montpellieru hodně, hodně vzdálená.

Je to v píči, ale po tom létě to zase není nic překvapivého, těší mě Stambouli, těší mě Cabella, tak doufám, že si s nima alespoň v té agónii Girard nebude vytírat prdel, letos to jsou nejlepší hráči na svých postech (u Stambouliho směšné) v L1.

Reagovat
Langi

ty vole to zas bude koeficient...do Lille si vždycky rád kopnu, ale Montpellieru je mi trochu líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Zrovna jsem chtěl psát, že Bédimo je letos taky k posrání a ... naprosto neuvěřitelné. Belhanda s Cabellou musí odejít, nejlépe v lednu, už je chci vidět někde, kde budou růst.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/montpellier-v-olympiakos-12-match-highlights-2GCxmAsvGcwpq7Bs

Tohle je veliká škoda, Montpellier mám rád, ale prohráli si to úplně sami kluci...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele