základní skupiny - skupina D, 4. kolo
02.11.2011 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Dinamo Záhřeb 4:0

Domácí ve vlastní aréně před necelými padesáti tisíci diváky s přehledem své vystoupení zvládli a naopak Záhřebu zavřeli dveře do osmifinále Ligy mistrů. Chorvatský celek navíc stále čeká na první trefu a skóre 0:9 není v žádném případě vůbec lichotivé. Pokud chce postoupit alespoň do Evropské Ligy, tak by musel porazit doma Lyon a k tomu doufat, že vybojuje nějaký ten korálek na půdě slovutného Realu Madrid.

Ajax se naopak osamostatnil na druhé postupové příčce a vylepšil si výrazně skóre, pokud navíc uhraje bezbrankovou remízu v příštím kole na půdě francouzského Lyonu, tak se výrazně přiblíží vytoužené šestnáctce. Ajax vybojoval velice důležitých šest bodů a nyní se vskutku příliš nenadřel. Soupeře smetl za pětadvacet minut dvěma brankami, dvacet minut po přestávce přidal třetí trefu a ve čtvrté minutě nastavení pečetil stav na konečných 4:0.

Svěřenci kouče Franka de Boera útočili od úvodních minut a ve 20. minutě svůj tlak přetavili ve vedoucí trefu. Po elegantní zpětné patičce Christiana Eriksena našel Luis Ibanez ve vápně Gregoryho Van Der Wiela a ten prudkou střelou pod břevno nedal gólmanovi Ivanu Kelavaovi nejmenší naději - 1:0. O pět minut později byl stav pro domácí fanoušky ještě příznivější, trefil se totiž navrátilec v sestavě Miralem Sulejmani.

Skvěle se uvolnil Siem De Jong a ještě lépe odcentroval do pokutového území na zcela volného Sulejmaniho, který na první dotek poslal balón do odkryté sítě. Šance Ajaxu se v dalším průběhu rodily jak bakterie, nicméně další střela skončila v síti až 40. minut po druhé brance. Tentokráte po další ze skvělých individuálních akcí Eriksena přišel nádherný centr skrz vápno a De Jong zamířil přesně do levého dolního rohu - 3:0.

Až do konce zápasu se utkání spíše dohrávalo, ovšem jak už to u favoritů bývá, poslední gól byl k vidění v samém závěru zápasu. Ve čtvrté nastavené minutě vybojovala domácí obrana balón a poslala ho střídajícímu Lorenzu Ebeciliovi, který vyzval ke střele z první jiného střídajícího hráče Nicoláse Lodeira. Rána uruguayského fotbalisty byla dostatečně přesná i tvrdá a stanovila tak výsledek 4:0 ve prospěch amsterdamského celku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
M.Vaza

Záhřeb na LM zatím nemá.. 3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Souhlas,že na LM Záhřeb nemá.Ono na tu LM nemá víc takových jemu podobných.Stačí si projít jednotlivé skupiny.V té co hraje Plzeň jsou hned dva.Pořád tvrdím,že dělení v překl. na mistr. a nemistr. část nebylo dobré řešení.Umožňuje to do soutěže proklouznutí takovýchto týmů,kteří tam pak končí na nule,nebo s velmi minimalním ziskem 1-2 body.Jsou tam tedy vlastně do počtu.Je to dáno tím,že ve 4.př. na sebe npř. může narazit Žilina-Záhřeb a na druhé straně Neapol-Tottenham.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si nemyslím, to že v Dinamu nejsou mezinárodně známí hráči neznamená, že nemá kvalitu. Třeba tsakový Kovačič, to bude jednou hvězda a Badelj, by už z fleku mohl hrát ve Španělské lize.Tip 0

Reagovat
Tomanatura

Takto do tech slabych tymu alespon potecou penize, ktere pomuzou celemu jejich fotbalu v zemi (mely by). Za toto Platiniho obdivuju, paradne to vyresil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax vyhraje rozdílem třídy.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pro fanoušky Ajaxu co používají facebook - máme tu stránku AFC AJAX __ CZ/SK tak se přidejte ! ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
patrikhm

Pro vanGomma: Stávající systém je ideální a nediskriminující. To by se to potom nemohlo ani jmenovat liga mistrů, kdyby 70% všech mistrů končilo v předkolech na týmech ze 4-5 míst bohatých lig z první šestky v žebříčku.Do počtu jsou tam právě kluby ze 2.,3. nebo 4. míst těchto lig..protože zase naopak nejde, aby v základních skupinách hráli všichni, t.j. všech 53 mistrů evropských zemí... Takoví mistři Albánie, Arménie, Makedonie aj. musí projít nejprve sítem předkol a to je na druhou stranu dobře, nahrává to kvalitě soutěže. A že je tam Plzeň by pro tebe měla být spíše čest, ne??

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu i tenhle argument (je to Liga mistrů, tak ať jí hrají mistři), ale jinak souhlasím s vanGommem - mistři ať hrají předkola, stejně tak vicemistři a týmy z 3. a 4. míst (z těch lepších lig). Ale bez nějakého dělení na mistrovskou a nemistrovskou část (jde vlastně o dělení kvalifikace na 2 části, kde v jedné proti sobě hrají ti "silnější" a v druhé ti "slabší", což ve finále znamená, že základní část nemá takovou kvalitu, jakou by mít mohla). Já bych to viděl ideálně takhle: za postup do 4. předkola dát už nějaký slušný finanční bonus, ale v něm by kluby měly hrát rozdělené podle koeficientů, ne podle toho, z jak silné/slabé jsou ligy a na jakém v ní skončily místě. Snad jsem to napsal srozumitelně

Reagovat
afc ajax

2 : 0 stačí go AJAX

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo si odveze ctvrtou prohru ale mozna se jednou trefi konecne..tip 1..3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

povinná výhra ajaxu 2:0

Reagovat
Kepy_FCB

ajax naložte jim co nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to o gól , nebude to rozstrel , moj tip je buď 1:0 , alebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

tady bude prekvapeni: Zahreb vyhraje

Reagovat
afc ajax

všetko je možné ale tak ako minule hrali s nami tak asi nie

Reagovat
afc ajax

možno najbližšie

Reagovat
iHawX

van der Wiel s Eriksenem pěknej gól

Reagovat
afc ajax

že 4 ? to sa mi páči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Eriksen > AC Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná tak za dva roky a bude to lepší klub než AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele