čtvrtfinále - 1. zápasy
28.03.2012 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Milán s Barcelonou v prvním klání bez branek

Kdo čekal gólové hody v utkání španělského mistra s tím italským, musel být zklamán. Milánské AC s Barcelonou pouze remizovalo, branky se diváci nakonec nedočkali. Remíza spíše favorizuje Barcelonu, pro AC je úspěchem neinkasování i při velké absenci obranných pilířů.

Celé dvojutkání se tedy bude rozhodovat až na půdě Barcelony, teprve Camp Nou pozná první střelce, vítěze i poražené. Často se Barceloně nestává, aby v utkání nevstřelila ani jednu branku, tím spíše v rámci Ligy mistrů. Ofenzivně laděný celek Pepa Guardioly nepřekonal pevnou hráz milánské obrany. Hlavní otázka před utkáním se přitom týkala právě této řady, při zranění stopera Thiaga Silvy se zdálo být téměř nemožné zastavit postupující koncertní soubor Katalánců. A přece se to AC podařilo.

Strhující tempo provázelo úvodní minuty zápasu, domácí chtěli jasně překvapit hostující celek. Už po třech minutách mohl vítězoslavně vztáhnout ruce k nebi navrátilec Robinho, po skrumáži v pokutovém území ale nedokázal přesně zamířit a jeho rána tak letěla vysoko nad bránu Victora Valdése.

Na druhé straně zase začínal zatápět kouzelník Messi, jeho akci po Abbiatiho menším zaváhání nezakončil Daniel Alvés. Milánský brankář byl v ohnisku pozornosti také o pár minut později, když v souboji s ním padl k zemi Alexis Sanchéz a hosté se dožadovali penalty. Tomuto řešení ale nebyl nakloněn rozhodčí Eriksson a pokračovalo se za stavu 0:0.

Barcelonští hráči pokračovali v typické kombinaci, přesnými pasy obléhali italského protivníka, ale přesto nebyli schopni rozvlnit síť za Abbiatiho zády. O něco podobného se pokusil Clarence Seedorf, který vysunul švédskou hvězdu Ibrahimoviče, s ním si ale poradil Victor Valdés.

Sanchézovu akci zastavil obětavým skluzem vracející se Luca Antonini, Barca se ale ujímala aktivity ve hře a svého soupeře tlačila uvnitř jeho části pole. V podobném duchu pokračoval i druhý poločas.

O vstřelení gólu se snažil Andrés Iniesta, po jeho akci se hra začala trochu tříštit, hráči na obou stranách se snažili udělat na rozhodčího Erikssona dojem a stále více aktérů zápasu se ocitalo v přímém kontaktu s trávníkem. Velkou ztrátou pro ofenzivní choutky domácího celku bylo zranění Robinha, kterého nahradil El Shaarawy.

Velkou šanci zahodil střídající Urby Emanuelson, který plný čerstvých sil provětral obranu hostí, jeho snaha ale ke gólovému vyjádření nevedla. Na řadě byla Barcelona, která se nechtěla smířit se stávající situací. Její snahu dobře prezentoval mladíček Tello. Rychlý útočník znamenal od svého příchodu neustálé nebezpečí pro jinak dobře fungující obrannou čtveřici, vydatně podporovanou Ambrosinim a Nocerinem.

Z rohového kopu se netrefil hlavičkující kapitán Puyol, branku nevstřelili ani Tello s Messim. Argentincova kouzla dnes večer neúčinkovala, milánská obrana zanechala téměř heroický výkon, jemuž chyběla jen gólová tečka. O tu určitě nebudeme ochuzeni v odvětě. Zápas o všechno je tedy ještě před námi!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, soccernet.com

Komentáře (1659)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele