základní skupiny - skupina H, 5. kolo
23.11.2011 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Přestřelka na San Siru skončila lépe pro Barcelonu

První místo ve skupině si v souboji gigantů zajistila Barcelona. Ta totiž vyhrála na milánském San Siru 2:3. Rossoneri v celém zápase tahali za kratší konec a po brance na 2:3 od Xaviho už se nevzchopili.

Zápas začal přesně, jak se očekávalo - Barcelona měla míč častěji na svých kopačkách a i se dokonce dostala do brzkého vedení. Akci Xaviho si dopravil do vlastní sítě bývalý hráč Barcy Mark van Bommel - 0:1 pro Barcelonu. Milán se snažil o rychlou odpověď, což se mu vlastně podařilo. Ještě ale než se tak stalo, spálil ohromnou šanci Robinho. Boateng vrátil míč od Ibrahimoviče na malé vápno a Robinho neuvěřitelně netrefil branku! Naštěstí Milánští z další akce vyrovnali, Seedorf přihrál do vápna Ibrahimovičovi a švédský forvard se nemýlil - 1:1. Barca si vzápětí mohla vzít vedení zpátky, totožnou šanci, jako měl předtím Robinho, měl i Messi, aktuálně nejlepší hráč světa napálil břevno!

Po půlhodině hry došlo k zajímavému momentu. Aquilani zatáhl ve vápně Xaviho a rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Messi a proměnil ho, jenže rozhodčímu i milánským se nelíbil Argentincův pohyb. Messi se před míčem zastavil a poté, co Abbiati skočil, vystřelil. Rozhodčí udělil Messimu žlutou kartu a penaltu nechal opakovat, Argentinec se z druhého pokusu nemýlil, byť Abbiati tipnul směr správně - 1:2 pro Barcelonu. Španělé měli i další šance, Villa ve vápně zakončil a Abbiati ani nevěděl, jak míč vyrazil nad břevno! Další šanci si vypracovali milánští, Boateng donutil z voleje Valdése k těžkému zákroku a o pár minut později tentýž hráč branku přestřelil. Ještě do konce poločasu hlavičkoval nepřesně Thiago Silva a Barcelona šla do šaten za vedení 1:2.

I po změně stran byla Barca aktivnější, poté, co se Messi dostal za obranu, trefil jen boční síť. V 54. minutě však AC opět vyrovnalo, krásnou brankou se o to přičinil Kevin-Prince Boateng! Ghanský záložník si bravurně zpracoval míč, elegantně se zbavil obránce a prostřelil Valdése - 2:2. Milánská radost z vyrovnání dlouho netrvala, neboť Barcelona si opět vzala vedení zpátky. Přitom to vypadalo, že Milán získává navrch, stačila však jedna přesná kolmice a Xavi dal na 2:3 pro Barcelonu.

Utkání pak trochu překvapivě ztratilo tempo. Hra se hodně kouskovala a ani Barcelona, ani Milán už další větší šance neměly. Závěrečný tlak AC se víceméně nekonal a utkání tak skončilo výhrou Katalánců 2:3. Barca si pojistila první místo, AC postupuje do osmifinále z místa druhého.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1122)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele