základní skupiny - skupina D
02.11.2010 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň uhrála cennou remízou s Barcelonou

Jasným favoritem tohoto utkání byla katalánská Barcelona, jenže domácí byli rezolutně proti a po velkém boji si tak připisují proti španělskému gigantovi velice cenný bod za remízu 1:1.

Čekalo se, že zrovna Barcelona převezme iniciativu již od prvních minut, ale první šanci měla domácí Kodaň. Ve středu hřiště se k míči dostal Claudemir, který neváhal, opřel se do míče a orazítkoval břevno branky Victora Valdese. V 11. minutě přišel velice bolestivý moment pro domácího útočníka N'Doyeho, kterého doslova knockoutoval hostující brankář, ale rozhodčí tenhle moment ani neodpískal jako faul.

Po čtvrthodince hry utekl po právě straně David Villa, ale z hodně velkého úhlu nedokázal překonat domácího brankáře Wilanda. Hra se přelévala ze strany na strany a diváci se rozhodně nemohli nudit. Po další rychlé akci Barcelony se k zakončení dostal opět David Villa, ale jeho pokus mířil jen do tyče domácí branky. Po půlhodině hry se poprvé měnilo skóre utkání. K odraženému míči se dostal Lionel Messi, který udělal pár rychlých kroků a nekompromisní ranou otevřel gólový účet utkání.

Radost však hostujícím hráčům moc dlouho nevydržela. Další závar v jejich pokutovém území totiž znamenal vyrovnání. Jeden z hráčů Kodaně odcentroval, Valdes hodně špatně míč vyrazil za sebe, kde stál zcela volný Claudemir a volejem vyrovnal na 1:1. Do konce poločasu měla ještě Barcelona dvě šance, ale využít je nedokázala.

Začátek druhého poločasu byl hodně opatrný. Do první šance se propracoval Iniesta, který si položil obránce, ale jeho střela nemířila naštěstí pro domácí Kodaň mezi tři tyče. Po sedmdesáti minutách hry se do dobrých střeleckých příležitostí dostali domácí, ale N'Doye ztroskotal na Puyolovi a Bolaňosova střela šla jen do tyče Valdesovy branky. Aktivní N'Doye dokonce v 74. minutě zakončil přesně a Valdese překonal, ale jeho branka nebyla kvůli porušení pravidel hry uznána.

Když už to vypadalo, že se utkání dohraje do remízového konce, měl na své kopačce vítězství Pedro, které v pokutovém území nad ničím nepřemýšlel, pokusil se obstřelit Wilanda a jeho střela doletěla až na zadní tyč domácí branky, od které se však odrazila zpátky do hřiště. Utkání s hodně velkým tempem a mnoha šancemi na obou stranách skončilo remízou 1:1.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (348)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele