osmifinále - 1. zápasy
22.02.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Chelsea zapomněla na své trable a hladce porazila Kodaň

Jakoby Chelsea zapomněla na všechny trable z domácích soutěžích, protože do Kodaně přijela velice svěží a především s dobrým fotbalem. O výhře Blues rozhodl dvěma góly Nicolas Anelka a namířil Chelsea do čtvrtfinále. Kodaň to bude mít v odvetě na Stamford Bridge hodně těžké.

V základních sestavách svých mužstev se podle očekávání i dva čeští legionáři Petr Čech se Zdeňkem Pospěchem. V útoku hostů pak nastoupila trojice Anelka, Torres, Malouda a Drogba zůstal sedět na lavičce.

Chelsea už od prvních minut ukazovala, že touží po napravení posledních zaváhání a byla aktivnějším mužstvem. Už v sedmé minutě pak donutila sudího Kuiperse k vytažení žluté karty, když Colea fauloval Zanka. Z výsledného trestného kopu našel Torrese Lampard, ale španělský útočník si míč ideálně nezpracoval a brankář Wilard ho zneškodnil.

Torres byl však očividně při chuti, dnes to pro něj byl jednoznačně dosud nejlepší zápas v dresu anglického obhájce titulu, když nebyl platný jen jako zakončovatel, ale zapojoval se rovněž do kombinace. Ve 12. minutě vybídl Anelku, ale jeho pokus zablokovala houšť bílých těl. Francouzský forvard se nakonec mohl zaradovat až o šest minut později, kdy trochu sobecky zakončil, ale jeho rána zpoza šestnáctky zapadla za Wilandova záda, a tak mohla Chelsea slavit.

Za pět minut mohl přispět svou troškou do mlýna Torres, předběhl Zanku, ale Wiland byl znovu úspěšnější. Blues byli jasně lepším týmem, Kodaň byla směrem dopředu zcela bezzubá, vzadu se urputně bránila. Další Lampardova přihrávka opět vysílala na zteč Torrese, jenže tomu dnes večer zkrátka nebylo přáno vstřelit gól, ačkoliv by to v novém působišti žalostně potřeboval. Už po půlhodině hry měla Chelsea na kontě 10 střel mezi tři tyče, ale do poločasové přestávky uklidňující druhou branku nepřidala.

Ta přišla až po změně stran poté, co Čecha z dálky prověřil střídající Vingaard. Byl to znovu Anelka, který byl jedním z nejlepších na hřišti. Francouz si skvěle vyměnil míč s Lampardem a další přesnou ranou podél Wilanda zvýšil na 2:0. Mnoho nechybělo a mohlo se slavit znovu, jenže další pokračování seriálu Wiland - Torres mělo stále stejného vítěze.

Na závěrečnou čtvrthodinku se dostal do hry také Didier Drogba, který vystřídal hrdinu Anelku, ale v útoku už toho nemohl příliš předvést, protože se Chelsea trochu stáhla a šancí ubylo. Domácí ani za celý druhý poločase nenašli lék na silného soupeře a když za 90 minut nedokázali dát gól, pojedou do Londýna s takřka neřešitelnou situací.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (392)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele