základní skupiny - skupina G
04.11.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers neopláceli, Unirea srovnala dvě minuty před koncem

Glasgow Rangers rumunskému mistrovi z Urziceni potupnou porážku 1:4 z prvního zápasu na Ibrox parku neoplatil. McCulloch sice dvanáct minut před koncem poslal hosty do vedení, ale domácí Onofras bombou do šibenice dvě minuty před koncem zajistil svému týmu alespoň bod. Dlouhé čekání třinácti let na výhru rumunského celku na domácí půdě však stále pokračuje.

V Bukurešti se nehrál špatný zápas. Jenže oko diváka postrádal dlouhou dobu brankovou situaci. Snaha o ofenzivní fotbal se oběma týmům upřít nedala, ale když už se některý z nich dostal přes dobře propracované defenzívy, ztroskotal v koncovce. Úsměvná situace nastala ve druhé půli, kdy sudímu Bo Larsenovi vypadla z kapsy žlutá karta, se kterou musel přispěchat domácí Apostol.

První střelu na branku si připsal na své konto domácí Balan, gólman McGregor si však s jeho pokusem ze 7. minuty poradil. O šest minut později to zkoušel z přímého kopu Thomson a na druhé straně se musel činit brankář Arlauskis. Pak dvakrát hlavičkoval nebezpečně hostující Naismith. Zatímco jeho první letěla mimo, druhá už prověřila schopnosti Arlauskise, nicméně veprostřed branky mu nenadělala až zas tolik potíží.

V poslední čtvrthodině poločasu hrozili hlavně hosté. Chyběla ovšem přesnější muška, aby se ujali vedení. Z přímého kopu tvrdě vypálil Maftei a McGregor s jeho nepříjemnou střelou měl co dělat. Pak se Frunza zbavil McCullocha a s jeho tečovaným pokusem od Wilsona měl znovu glasgowský strážce branky velké problémy.

Varga z vápna pálil po zemi jen mimo, chytře se ze 35 metrů obloučkem snažil překvapit McGregora Onofras, balón ovšem skončil jen na horní síti. Rangers nakonec přečkali menší tlak Unirey, a tak za deštivého počasí a nerozhodného stavu uháněli hráči hned se hvizdem sudího za odpočinkem do kabin.

Druhá půle probíhala v prakticky stejném duchu jako prvních pětačtyřicet minut. Oba týmy se snažily útočit, chyběla ovšem kvalita v zakončení. V 56. minutě nejprve provětral McGregora Frunza, v 63. minutě předvedli povedenou akci Rangers, když Lafferty prostrčil míč do vápna Millerovi, ten však z blízkosti ztroskotal na Arlauskisovi.

Domácí Onofras se dostal z úhlu do dobré střelecké pozice, McGregor se však opět činil, kdyby pak Bilasco z voleje nezamířil jen doprostřed branky, asi by už Unirea vedla. To se však povedlo hostům.

V 78. minutě si zahráli hezký ťukes na jeden dotek McCulloch s Lafferym a prvně jmenovaný zamířil po hezkém uvolnění mezi tři tyče. Protože na mokrém terénu míč rychle a nepříjemně odskočil, nezareagoval gólman Arlausikis dobře a střela zamířila přesně k jeho pravé tyči. Domácí ihned z protiútoku zahrozili a Onofrasův pokus z ostrého úhlu vytěsňoval z brankové čáry Wilson.

Až dvě minuty před koncem se Urziceni podařilo vyrovnat. Bilasco sklepl centr pro aktivního Onofrase a ten nekompromisní střelou do šibenice nedal Rangers žádnou šanci. Tenhle gól tak zamezil, aby se hosté dotáhli ve skupině bodově na rumunského soupeře. Urziceni i díky remíze dál drží druhou postupovou pozici.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

VĚŠTSI ZEBRAKY NEZ JSOU SKOTSKÉ CELKY NEZNAM, UNIREA 2-0 FT , TEN RANGERS A CELTIC NEWIM PROČ VŠECI Z NĚJ DĚLAJ VELKOKLUB KDYŽ JE TO SNAD HORŠÍ NEŽ NAŠE LIGA

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pro Unireu. Teď hrajou Gers kulový. Když skotský fotbal tak Celtic .

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

skoti vyhraju.

Reagovat
smazaný uživatel

PROČ VŠECI VĚŘÍTĚ TĚM ŽEBRÁKŮM SKOTSKÝM???RUMUNSKÁ LIGA JE O MNOHO KVALITNĚJŠÍ,,NEŽ NĚJAKÁ HNUSN SKOTSKÁ...

UNIREA DO TOHO

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist: Je pravda, že v poslední době skotské týmy žádná sláva. Nicméně bych je za žebráky nepovažoval. Z hlediska historie a tradice se mohou Celtic a Rangers srovnávat i s MU, Liverpoolem, Barcelonou, AC milán. Mimochodem Celtic vyhrál ligu mistrů V roce 1966 a nedávno hráli Rangers finále poháru Uefa. Takže se nejdříve se pořádně zamysli než něco vypustíš ze své papuli ty odborníku.

Reagovat
smazaný uživatel

jako to beru v té době byli dobří,ale musíš uznat že posl. 3 roky to je bída, Rangers nepostoupí přes Kaunas , Celtic hrkne a nedá gol ve dvojzápase LM s Aalborgem atd.., ted je to špatné, a tu ligu co hrají bezkonkurence...

Reagovat
smazaný uživatel

25.5.1967, Lisabon. To datum by sis měl zapamatovat.

"For it's a grand old team to play for."

Reagovat
Ligter

1:0 pro Unireu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele