základní skupiny - skupina E
20.10.2009 20:45 CET
3 : 4
(2:4)

Reportáž

Fiorentina v sedmigólovém zápase vyloupila Budapešť

Fotbalisté italské Fiorentiny zvládli sedmigólový thriller na hřišti maďarského Debrecínu a stále se tak drží na druhém místě tabulky za vedoucím Lyonem, který si po výhře na Anfield Road prakticky zajistil účast v osmifinále.

Maďarský mistr, jehož v předešlých zápasech provázely nemalé problémy s produktivitou, udeřil už po dvou minutách hry. Obrana Fialek ještě nebyla úplně zkoncentrovaná na hru, když si na centr Kisse pěkně naběhl Czvitkovics a přesnou ranou poslal domácí celek do vedení.

Euforie nicméně netrvala dlouho. V šesté minutě Fiorentina podnikla útočnou akci, centr z pravé strany se dostal k Mutuovi, na jehož zakončení z osmi metrů neměl brankář Polekšič žádný nárok. Po šesti minutách tak diváci viděli už dvě branky a bláznivému koncertu stále nebyl konec.

Italský celek na trávníku jednoznačně dominoval a zaslouženě se dočkal také druhé branky. Nejprve od nejhoršího uchránilo po střele Vargase domácí tým břevno, odražený balon se ale dostal na kopačku Mutua. Ten zachoval chladnou hlavu a našel ještě lépe postaveného Gilardina, jenž s přehledem posunul favorita do vedení. Běžela teprve desátá minuta. Na druhé straně měl podobnou šanci jako Mutu v šesté minutě útočník černé pleti Coulibaly, jeho rána však vzdálenější tyč o pár centimetrů minula.

S Fiorentinou ale tato situace nijak neotřásla a i nadále se utkání odehrávalo v její režii. Také její produktivita byla impozantní a ve 20. minutě se italští příznivci dočkali své třetí radosti. Gilardino vyhrál i za pomoci několika šťastných odrazů řadu soubojů v pokutovém území, nabil ke střelbě Mutuovi a ten nádhernou ranou od tyče potřetí rozvlnil síť Polekšičovy branky.

Debrecín však neskládal zbraně a po brilantní individuální akci zakončené střelou pod víko v podání Rudolfa jeho naděje rázem stouply do reálných výšin. Fialky tak opět musely přidat a výsledkem nebylo nic jiného než čtvrtý gól. Donadel vybídl na levé straně ke sprintu Manuela Pasquala, jeho následný centr byl sražen přímo k Mutuovi. Ten sice díky kvělému zákroku Polekšiče neskóroval, k dorážce se ale dostal Santana a přesně umístěnou ranou do levého růžku vrátil hostům dvougólový náskok.

Fiorentina byla při chuti rovněž ve druhé půli. Donadelův přímý kop vytěsnil na poslední chvíli gólman domácích mimo. Poté se ale Italové zatáhli na vlastní obrannou polovinu a zaměřili se na obranu komfortního náskoku. To se jim málem stalo osudným, když Coulibaly po trestném kopu snížil. Tentýž hráč mohl v samotném závěru dokonce vyrovnat, svou hlavičku však nasměroval o kousek vedle, než bylo zapotřebí.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hajrá Debrecen!!! 1:1

Reagovat
Godwinson

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Milion forintů za gól

Reagovat
smazaný uživatel

nevím,,,Měla by to byt jasná dva,když jsem ted viděl Fialky na Juve hrali dost dobře byt jsem fandil Juve,,debrecin jsem neviděl,ale říkám si, že Madarská liga nemá žadnou uroven a nebudou hrat takový beton jakoby hrali venku a tak to Fialky využijí,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ten malý kurz na dvojku mě asi odradí od sazky,,,

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA VIOLA

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musí býýýýt remííííza plssss

Reagovat
smazaný uživatel

debrecen by měl koněčne zabrat,ale...

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Super, Fenomeno, vítej zpět mezi živými .

Reagovat
GEGE

Dobře Viola.

Reagovat
Tsigi

Hlavně ať Mutu neposadí Jovetiče

Reagovat
smazaný uživatel

Debrecén není Budapešt, stejně jako Ostava není Praha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele