základní skupiny - skupina F
21.10.2008 20:45 CET
3 : 5
(3:2)

Reportáž

Steaue tři góly nestačily, Lyon skóre otočil

Osm branek viděli diváci v Bukurešti, k jejich malé radosti jich ale hned pět skončilo v domácí síti. Steaua velkou část zápasu vedla, jenže Lyon dokázal skóre otočit. Dvakrát se trefil kanonýr Benzema, zdárně mu sekundoval brazilský kolega Fred.

Francouzský mistr z Lyonu se v domácí soutěži v poslední době především trápil a nepředváděl tak přesvědčivé výkony, jako v minulých letech. Lyon je sice stále na špici francouzské nejvyšší soutěže, ale z posledních tří zápasů získal "pouze" čtyři body, což je na obhájce titulu málo. Podobné problémy měla před úterním zápasem i Steaua, která je v rumunské nejvyšší lize až na třetím místě.

Lyonu se ale v základní skupině Ligy mistrů tradičně daří, což chtěl potvrdit i na horké rumunské půdě v Bukurešti. Francouzský celek měl před zápasem ve skupině F dva body – za úvodní remízu s Fiorentinou a cennou remízu na hřišti Bayernu Mnichov. Steaua měla před zápasem jeden bod za remízu s italskou Fiorentinou.

Zápas začal velmi zostra a domácí diváci se mohli z gólu radovat již po sedmi minutách hry. Zdánlivě nepříliš povedený centr Nicolity nedokázali hostující obránci odvrátit, a nechali tak vyniknout Arthura, který si míč skvěle zpracovat a pak ho ještě lépe umístil do branky. Domácí tak již po sedmi minutách vedli 1:0.

Hosté se nestačili divit, když jim domácí Steaua odskočila již na dvougólový rozdíl. Svěřenci Clauda Puela si při bránění rohového kopu počínali příliš nedůrazně a osamocený Dorian Gorin měl při zakončování již snadnou práci.

Francouzský mistr ale nezůstal dlouho zaskočen a po chvíli začal svého soupeře přehrávat. Nátlaková hra přinesla své ovoce po dvaceti minutách hry – po skvělé přihrávce Makouna krásně vystřelil z voleje Kader Keita, který svou střelou vymetl pavučinky v horním růžku Zapatovy branky.

O pár okamžiků později měl vyrovnání na své kopačce autor prvního gólu hostů, ale předloženou šanci trestuhodně zahodil. Hosty to ale mrzet nemuselo, o gól se totiž postaral miláček lyonských fanoušků a nejlepší střelec francouzské ligy Karim Benzema a ve 33. minutě srovnal stav na 2:2. Po centru Fabia Grossa se francouzský útočník ocitl sám před Zapatou a pohotovou hlavičkou vyrovnal skóre.

Když už se zdálo, že hráči půjdou do kabin za nerozhodného stavu, udeřili opět domácí borci. Hosté již podruhé neubránili standardní situaci a druhý gól z rohu přidal Ovidiu Petre. Steaua se tak těsně před poločasem mohla radovat z jednogólového vedení.

Hned po poločasovém hvizdu se dali hosté do útočení. Pár sekund po výkopu měl obrovskou šanci aktivní Benzema, jeho tvrdou ránu ale gólman domácích stihl vyrazit. Protože byl stav až do 65. minuty pro hosty stále nepříznivý, rozhodl se kouč Puel nasadit dalšího útočníka, fanoušky kritizovaného Freda. Nutno říci, že Puelovi se tah vyplatil. Hned při prvním kontaktu s míčem totiž Fred, po kombinaci s Toulalanem a Juninhem, srovnal na 3:3.

Uplynulo pouze pár sekund a hosté už se mohli radovat z vedení. Ve čtvrté brance Lyonu měl prsty opět Juninho – po jeho přímém kopu se podruhé trefil zabiják Benzema. Náhle byl stav příznivý pro Francouze a domácí se tak museli odhodlat k útočení.

Vzhledem k tomu, že Steaua ale dala téměř všechny góly po standardních situacích a následných chybách v obraně a Lyon se po přestávce v organizování defenzivy zlepšil, se domácí k žádné vážnější šanci už nedostali. Naopak v nastavení pojistil výhru Lyonu opět Fred, který tak za dvacet minut na hřišti stihl dát dvě branky, tedy více než za celou tuto sezonu v Ligue 1.

Lyon tak dokázal protrhnout smůlu z posledních zápasů a do tabulky F si připisuje již své páté body. Kouči Puelovi tak může dělat starosti leda defenziva francouzského celku – ze tří posledních zápasů inkasoval osm branek.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com, uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lyon uz musi ............steaua este nadala gol....ale sance mala....................tu by som dal 2

Reagovat
smazaný uživatel

lyon uz fakt musi:) snad to i zvladne.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

dost blby typ x nemyslite?????????????

Reagovat
smazaný uživatel

Andulka - tvoj článok?

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo..

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema ...a za rok pěkně do Barci

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby opravdu byla na pořadu dne výměna za Eto'oa+malý doplatek,tak bych to bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Cha, to určitě. Na Etoa nemá ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ne,ale to nic nemění na tom,že časem na něj může dát zapomenout...

Reagovat
j_mrazik

Tak Lloris se moc nevytáhl. Zápas jsem sice neviděl, ale 4 střely mezi tyče a 3 góly.. To nepotěší.

Reagovat
smazaný uživatel

Za nepřízniveého stavu jsem byl trochu skeptický,nicméně lyonští nakonec utkání otočili ve svůj prospěch a vedení dokonce ještě pojistili,takže z výlsedku jsem vcelku spokojený,hlavně výkon Benzemy a Freda byl nejspíše velmi dobrý,nicméně ta obrana je fakt špatná. By to chtělo komplet vyměnit stoperské duo,jelikož stárnoucí Cris už není,co dřív býval a Boumsong se mi nikdy moc nelíbil. Mensah mě zatím moc nezaujal,navíc má i docela smůlu na zranění. A záskok v podobě Bodmera sice není tak tragický,nicméně jeho místo je ve středu zálohu,kde může konstruktivně vymýšlet akce anebo dát gól střelou z dálky,což se mu na stoperu asi málokdy povede.

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem byl skepticky......ale myslim ze to nebude nahoda kdyz uz po nekolikate se dokazou takhle vzchopit kdyz prohravaji a gol respektivne o 2:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,je to pěkné,ale třeba teď proti Lille blbá obrana stála Lyon důležité body,podobně tak na Bayernu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele