předkola - 3. předkolo - 1. zápasy
13.08.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Atlético Madrid 1:0

Schalke využilo výhodu domácího prostředí a v nejostřeji sledovaném souboji třetího předkola Ligy mistrů nejtěsnějším rozdílem porazilo Atletiko Madrid. Jedinou branku zápasu dal ve 30. minutě Pander.

Oba trenéři do základní sestavy zařadili letní posily. V domácím týmu se na hřišti objevili Jefferson Farfan a Orlando Engelaar, důvěru od Javiera Aguirreho zase dostali Johnny Heitinga, Tomáš Ujfaluši, Paulo Assuncao a Sinama-Pongolle.

Schalke začalo skvěle a již po šedesáti vteřinách mohlo jít do vedení. Z pravé strany centroval Jones a na míč nedosáhl Kuranyi, za ním ale byl připravený Rakitič a jeho ránu skvěle zneškodnil Leo Franco. Ten dostal mezi třemi tyčemi překvapivě přednost před Gregorym Coupetem. Následoval rohový kop a další zmatky v pokutovém území, které opět vyřešil Leo Franco.

Domácí svého soupeře přehrávali a hodně vidět byl především Farfan. Ten ve 20. minutě hledal v pokutovém území volného Rakitiče a chorvatskému záložníkovi chyběly centimetry. Domácí se zasloužené odměny dočkali až ve 30. minutě, kdy Antonio Lopez fauloval Ernsta a dostal žlutou kartu. K následnému trestnému kopu se postavil Pander a parádní střelou nedal Francovi ani tu nejmenší šanci - 1:0.

Inkasovaná branka paradoxně pomohla hostujícímu týmu a ten měl ve zbytku první půle dvě nadějné šance. Z trestného kopu nejprve prověřil Schobera Maxi Rodriguez, v samém závěru první půle pak mířil těsně vedle Sinama-Pongolle.

V ofenzivním snažení Atletiko pokračovalo i po změně stran. Nejprve se připomněl Diego Forlan a po něm opět zahrozil Sinama-Pongolle, jehož střelu zneškodnil Schober. V 53. minutě podnikli domácí rychlý brejk, Kuranyi našel Jonese a nebezpečí ze španělského pohledu hasil až Perea. V 60. minutě si Schalke připravilo další dobrou šanci. Centr Pandera nedokázali obránci Atletika odvrátit, míč se dostal k Rakitičovi a ten okemžitě hledal Kuranyiho, před nímž na poslední chvíli odvracel Heitinga. O čtyři minuty později to pak Rakitič zkoušel sám a jeho střela z trestného kopu jenom těsně minula cíl.

Snahu Atletika o vyrovnání poté přibrzdil Antonio Lopez, který dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Schalke početní výhodu již nezužitkovalo, v jediné šanci neuspěl Westermann, a do Španělska tak pocestuje jenom s jednobrankovým náskokem.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jeden z vyrovnanych duelu ovsem schalke vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

TIP 2:2

Reagovat
berger321

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Atletico -1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tento duel sa skončí tesným víťazstvom Schalke....1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vypadá na remízku 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

čistá nula a hafo branek. 2:2.přeju ale atleticu

Reagovat
havrys99

nejvarovnanější dvojice....Sch. - Atl. 2:1(Farfán,Kuranyi - Forlán)....Atl. - Sch. 2:0(Heitinga,Aguero, i když přesně nevim, jestli už bude z olympiády)

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke to nebude mít nejjednodušší, Atletiko má svojí kvalitu a tu prokáže i na Schalke 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačný trhák 3. předkola. Očekávám opatrný souboj, který může rozhýbat jedině rychlá branka. Samozřejmě držím palce Atléticu a doufám, že Sinama-Pongolle dokáže aspoň částečně nahradit Kuna. Tipuju zákl.sestavu:

Sinama-Pongolle Forlán

Simao Raúl García Maxi Rodríguez

Assuncao

Antonio López Heitinga

Pablo Ujfík

Coupet

A tipuju taky výsledek: ... 1:2, ať je v odvetě klid (17. Kuranyi - 35. Maxi, 62. Forlán)

Reagovat
smazaný uživatel

hej ta sestava se nějak pomíchala, mělo to bejt:

Sinama-Forlán

Simao-Raúl García-Maxi

Assuncao

López-Pablo-Ujfík-Heitinga

Coupet

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Atleti !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ted to jen udržet Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele