základní skupiny - skupina D
16.09.2008 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Vynikající Aguero zařídil tři body pro Atlético

V utkání skupiny D bylo mírným favoritem hostující Atlético a svou úlohu zvládlo. Po skvělém taktickém výkonu zvítězilo na hřišti PSV Eindhovenu pohodlně o tři branky. Výraznou měrou se na vítězství podílel hlavně mladý Sergio Aguero, který vstřelil dva góly.

První poločas probíhal ve velmi rychlém tempu, i když šancí k vidění mnoho nebylo. Hosté udeřili už v 9. minutě. Po přihrávce po lajně od Luise Garcíi skóroval z bezprostřední blízkosti Argentinec Sergio Aguero – 0:1. Největší hrozbou v týmu PSV byl mladý útočník Nordin Amrabat, který rozdával přihrávky na všechny strany a svým pohybem byl pro obranu Atlética nebezpečný. Nikdy se však nedostal blíže na dostřel.

Ve 27. minutě přišla nepříjemná situace pro hosty. Zranil se útočník Diego Forlán a o tři minuty později ho tak nahradil Florent Sinama-Pongolle. Ve 36. minutě hosté udeřili podruhé. Trefil se znovu Aguero, který se skvěle uvolnil v souboji jeden na jednoho a tvrdou střelou nedal gólmanovi Isakssonovi šanci – 0:2. Ve 40. minutě přišla první vážnější situace domácích. Do pokutového území se probíjel Ibrahim Affelay tísněný Tomášem Ujfalušim. Svůj pohyb ale nestihl ukočírovat a gólman Atlética Franco včasným vyběhnutím zabránil hrozící příležitosti.

Od druhého gólu Aguera se do konce první půle nic zajímavého nestalo. Za zmínku stojí snad jen přímý volný kop Atlética, který zahrával kapitán hostů Antonio Lopéz. Gólman Isaksson ale jeho pokus zlikvidoval. Standardní situaci předcházel opět skvělý průnik Aguera.

Do druhé půle přišel na hřiště za PSV mladý Holanďan Otmar Bakkal a nahradil nevýrazného Culinu. PSV bylo na začátku druhé půle mnohem aktivnější. Ve 47. minutě se probíjel do šance Edison Mendéz, ale po pádu v pokutovém území obdržel pouze žlutou kartu za filmování. Následná střela Ibrahima Affelaye ze střední vzdálenosti skončila v náruči gólmana Franca. O minutu později střílel ze střední vzdálenosti Mendéz, tentokrát mnohem nebezpečněji než Affelay, ale gólman Franco vyrazil jeho střelu na roh.

V 52. minutě se Atlético osmělilo. Do šance se probíjel znovu agilní Aguero, ale na poslední chvíli mu obránce ukopl balón na rohový kop. V 53. minutě pak znovu nebezpečně provětral rukavice gólmana Franca Ibrahim Affelay. V 54. minutě zasadilo Atlético PSV další hřebíček do rakve a potvrdilo tak skvělou efektivitu. Simao Sabrosa výborně odebral soupeři čistě míč, přihrál do lajny Garcíovi, který narazil Manichemu, a ten zblízka obelstil gólmana Isakssona – 0:3.

V 63. minutě opustil trávník hrdina utkání Sergio Aguero, kterého nahradil Raúl García. Trenér Aguirre tak svůj klenot šetří do dalších zápasů v lize. O dvě minuty později bylo PSV velmi blízko prvnímu gólu. Po parádním centru Amrabata hlavičkoval Koovermans těsně vedle Francovi brány. Následný přímý volný kop Affelaye skončil na boční síti Francovi brány.

Po několika nepřesnostech se do šance v 75. minutě dostalo Atlético. Odražený balón střílel z hranice velkého vápna Sinama-Pongolle, ale trefil pouze gólmana Isakssona. O minutu později mohlo PSV snížit. Dosavadní největší šanci domácích spálil střídající Danko Lazovič, který se záhy ocitl sám před gólmanem Francem. Jeho zakončení bylo však prachbídné a pouze napálil míč do rukavic gólmana. V 87. minutě se dostal k odraženému míči Lazovič, ale pálil vysoko nad bránu hostujícího mužstva. Už v nastaveném čase ještě zkoušel štěstí po chybě obránce Atlética nůžkami Koovermans, ale odkrytou bránu netrefil.

Zápas tak skončil jasným vítězstvím Atlética v poměru 0:3. PSV přitom neodehrálo špatný zápas. Dařila se mu kombinace, ale svou snahu nedokázali hráči přetavit v gól. Naopak Atlético proměnilo vše, k čemu se dostalo a získává tak první tři body ve skupině D. Eindhoven zůstává na nule.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
M11

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

atletico:coupet-heitinga,ujfaluši,perea,pernía-maniche,maxi,simao,raul garcia-aguero,forlan

Reagovat
smazaný uživatel

Maxi nebude, máš to v preview. Raúl García taky nebude hrát od začátku. Viděl bych to na "Předpokládanou sestavu".

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

to bude parádní mač... asi zplichtěj 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí vyhrají 1:0

Reagovat
Radin

0:3

Reagovat
Radin

Radine nech toho už,z pěti tipů,tři uplně přesně?Kuwa že já nevsadil xDDDDDDDDDDD

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem 2:1 pre domacich

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud při nás bude stát štěstí, můžeme v Holandsku vyhrát. Ovšem citelně bude chybět kapitán Maxi Rodríguez. Kun s Forlánem nastoupí znovu vedle sebe a to bude snad v útočné fázi rozhodující. Doufám, že bude chytat Leo Franco, Coupet teď chytal první zápas (nemýlím-li se) a hned zavinil gól. Navíc si myslím, že Lea Franca Aguirre šetřil podobně jako Agüera.

Tip: Očekávám ofenzívní fotbal od obou týmů - 2:3 (Affelay, Koevermans ; Agüero, Simao, Ujfaluši )

Reagovat
-Kopy-

Coupet chytal už v prvním kole a vychytal nulu, teď to bylo horší no :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes chytá Leo Franco. Hurá !!!

Reagovat
-Kopy-

Jj, zatím to vypadá, že v Evropě bude chytat Leo a v lize Coupet.

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze 1:0 pro PSV, ale fandim ATLETICU

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to tě moc nechápu.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

looool tak z toho sem nepochopil vubec nic, akorat sem se malem pocural :D

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero skvěle, koneckonců Atlético si počínalo na jedničku, PSV sice nepropadlo, ale v koncovce bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě právě PSV dost zklamalo, čekal jsem od nich lepší výkon, Atlético je nepustilo do vyložených šancí (krom snad 2).

Reagovat
smazaný uživatel

gratulujem ATLETICO

Reagovat
smazaný uživatel

aguero pristi rok v chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by byla parada ale mam pocit ze je to trochu nerealne protoze chelsea chtela aguera uz pred touhle sezonou a byla ochotna zaplatit i jeho vykupni klauzuli v hodnote 55milionu liber ale on rekl ze do chelsea jit nechce

Reagovat
smazaný uživatel

a je po tikete...tipoval som 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele