základní skupiny - skupina G
21.10.2008 20:45 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Arsenal si z Turecka veze tři body

Excelentní série Fenerbahce je u konce, turecký klub doma poprvé po patnácti zápasech v rámci evropských pohárů prohrál. Tři body si z Istanbulu právem odváží Arsenal.

V Istanbulu se v první půli děly zajímavé věci. Ve čtvrté minutě pálil Uğur Boral a Almunia musel zasahovat, jinak ale úvodní minuty patřily hostujícímu týmu. V desáté minutě poslal kolmici za obranu Fabregas, míče se ujal Adebayor, jemuž udělal prostor Walcott, a tožský útočník překonal Volkana - 0:1.

Domácí se z prvního gólového momentu nepoučili a o minutu později inkasovali znovu. Architektem celé akce byl znovu Fabregas, po jeho vysunutí Walcott obešel Volkana a střelou do prázdné brány zvýšil na 2:0 pro londýnský klub.

Fenerbahce dokázalo rychle kontrovat, v 19. minutě zahrával trestný kop Alex a míč se dostal až ke Güizovi, který pohotově vypálil a jeho střelu umístil do vlastní sítě Silvestre - 1:2.

Jenomže radost domácích fanoušků netrvala příliš dlouho, ve 22. minutě se totiž k zakončení dostal Diaby a z levé strany prostřelil Volkana - 1:3.

Svěřenci Luise Aragonese se snažili se stavem rychle něco udělat. Dobré příležitosti měli Güiza a Semih Şentürk, ale jejich pokusům chyběla větší přesnost. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3.

Domácí po změně stran toužili co nejrychleji snížit, místo toho přišel přesný opak. Ve 49. minutě zahrával Fabregas trestný kop, míč se po několika odrazech dostal k Songovi a ten nekompromisní ranou přidal čtvrtou branku Arsenalu - 1:4.

Fenerbahce se v úvodu sezony trápí a zápas s Arsenalem toho byl jasným důkazem. Čekání na konec zápasu narušila až 78. minuta, kdy Song prohrál hlavičkový souboj a Güiza pohotově přehodil Almuniu - 2:4. Poslední slovo i přesto patřilo Arsenalu, ve čtvrté minutě nastaveného času si Ramsey přehodil míč na pravačku a střelou o tyč stanovil na konečných 2:5.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

fenerbachce ma dobry tym ale sa im vobec nedari v LM aj v domacej sutazi........arsenal posledne kola v PL tez nic moc ale v LM sa im dost dari

Reagovat
smazaný uživatel

tu by som sel na istotu takze x2

Reagovat
smazaný uživatel

asi daml taky 02 nevim jestli to Arsenal uhraje v Turecku na cistou 2

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

To bude remízka

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je prostě nejlepší,jen tak dál

Reagovat
fantomas

Reagovat
j_mrazik

Tebe ten výsledek překvapil? Arsene knows!

Reagovat
fantomas

Čekal sem remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

díval ses na ten zápas nebos enom viěl góly?

Reagovat
fantomas

Nevidel sem nic, jen vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

excelentní vkon.. a gól Ramba byl parádní..

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál ten silvestre, v půlce mi to kleklo....

Reagovat
smazaný uživatel

resp ještě dřív

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele