základní skupiny - skupina C
09.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Basilej druhý bod nezískala, Sporting odváží výhru

V zápase mezi Basilejí a Sportingem Lisabon už o postup nešlo, i tak bylo ale utkání velice vyrovnané a napínavé. O osudu zápasu však rozhodla už 19. minuta hry, kdy se prosadil Yannick Djaló a zařídil hostům výhru 1:0.

Do utkání lépe vstoupili domácí, avšak první větší šance se zrodila na druhé straně. Derlei, jenž nahradil zraněného Liedsona, měl ovšem se šancí naložit lépe, míč letěl mimo bránu. Zatímco domácí drželi balón více na svých kopačkách, Sporting se dostával do větších příležitostí.

V jedné z nich Djaló centroval a Derleiova hlavička protáhla gólmana Costanza. K pokusu z dálky se dostal Joao Moutinho, ovšem gólmana Basileje nepřekonal. To se povedlo až v 19. minutě Yannicku Djalóvi. K míči se probojoval na pravé straně Marat Izmajlov, nacentroval před bránu a Djaló dopravil lehce míč do sítě, 0:1.

Brzký gól a průtrž mračen nabudila domácí tým k lepšímu výkonu. Velkou chybu udělal Fabio Rochemback a Benjamin Huggel dostal velkou šanci, nenaložil s ní však dobře a mířil mimo bránu. Šanci měl i Ergič, jeho střela ale byla velice slabá. Djaló naopak mohl přidat druhý gól, v rozhodující chvíli však uklouznul.

Šance na vyrovnání měli Streller a Huggel, ani jeden z nich ale gólmana Tiaga nepřekonal. Po rohovém kopu se do brankové příležitosti dostal znovu Ergič, mířil však přes tyč. Na druhé straně střílel znovu Djaló, tentokrát ale bránu nenašel. Šestnáct minut před koncem zápasu nebezpečně mířil Frei, Tiago si ale s jeho střelou poradil. Sporting zvítězil v Basileji 1:0.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sporting nenechá nic náhodě a bude chtít vyhrát, aby náááhodou šachtar nepřekvapil. sporting s jede pro 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky vzájemným zápasům s Šachťarem už Sporting dávno postoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sporting si zastřílí

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina C je známá bez ohledu na výsledky dnešních zápasů. Basel nemá šanci ani na UEFU a nejspíše se bude chtít rozloučit pěkným výkonem. O to horší je odhadnout výsledek zápasu. Vzhledem k tomu, že o nic nejde, bych hledal vysoký kurs. Tím je například sázka na poločas zápas tip 1/2 nebo 2/1 v kursu 20:1. Vsaďte obě možnosti, pokud vyjde jedna z nich, při tomto kursu nemůžete prohrát.

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavé

Reagovat
Xavi

Reagovat
Aris1914

jistil jsem to 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele