Reportáž

Kluž nečekaně prohrála doma s Bordeaux

Vyrovnaný zápas rozhodli již v první půli hosté, kteří si díky výhře 1:2 odvážejí z Rumunska tři body.

Zápas začal ve velmi ostrém tempu, obě mužstva se snažila převzít iniciativu. Už v šesté minutě se dočkali hosté první branky. Po centru Gouffrana zakončoval zblízka Gourcuff a hosté vedli 0:1.

Ze svého náskoku se však moc dlouho neradovali. Kone nacentroval a Dani svou hlavičkou vyrovnal na 1:1.Hosté se snažili z vyrovnávající branky rychle oklepat a vrhnout síly opět do útoku. Střely Gouffrana a Fernanda se však neujaly.

Domácí fotbalisté pokračovali v klidném tempu, pokoušeli se o postupné útoky a hlavně bourali kombinaci Bordeaux už v jejích počátcích. Ve 23.minutě měl další šanci Fernando, ale i jeho druhému pokusu chyběla přesnost. Domácí fotbalisté působili hodně nervózní, kazili spoustu přihrávek a jejich útočná hra byla hodně slabá.

Ve 38.minutě se hosté podruhé radovali s gólového úspěchu. Bordeaux zahrávalo přímý kop z velmi dobré vzdálenosti, rozehrávky se ujal Wendel a přesnou střelou poslal francouzský tým do vedení 1:2.

Domácí byli z této branky hodně v šoku a do poločasu se nezvedli, naopak mohli být rádi, že neinkasovali, když měl další šanci Gourcuff, branku však netrefil a tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Do druhé půle vstoupili o hodně aktivněji domácí fotbalisté a už to byli na hřišti znát, pokoušeli se lépe si nabíhat, hrát rychleji a jejich protivníkům nezbývalo nic jiného než je zastavovat drobnými fauly. I přes velmi důraznou a nátlakovou hru si domácí v první čtvrthodince druhé půle nevypracovali výraznější šanci.

V 64.minutě se zranil Tony, kterého nahradil Cristian Panin. O čtyři minuty později reagoval domácí kouč znovu, viděl, že jeho mužstvo potřebuje nový impuls. Za záložníka Sixto Penaltu přišel Emanuel Koné.

V 71.minutě měl další šanci Kluže Cadu, jehož hlavička jen těsně minule branku Valverdeho, domácí začali svůj tlak postupně stupňovat a Bordeaux už se do útoku dostalo jen velmi málo. V 77.minutě tak došlo hned ke dvojímu střídání na straně hostí – Obertan nahradil Wendela a za Gouffrana přišel Bellion.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, další šanci měl deset minut před koncem normální hrací doby Cadu a jeho střele nechybělo moc, aby zapadla do růžku branky hostí. V 83.minutě měli domácí standardní situaci, kterou zahrával Dubarbier, nikdo však do jeho nabídky nohu nevložil a tak centr fotbalisty Kluže skončil v autu.

Hostům se v závěru dobře dařilo držet domácí hráče daleko od své branky, tak aby se nedostali pod zbytečný tlak. Šanci měl ještě Marouane Chamakh, ale branku domácích netrefil.

I tak se ale fotbalisté Bordeaux radují z tří bodů na hřišti soupeře, kde dokázali vyhrát 1:2 po brankách Gourcuffa a Wendela, za domácí dal gól Dani.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Kluž hrála minulý zápas z úmyslem 1 bodu z venku,Bordeaux bylo sice jasně lepší ale v koncovce naprosto neschopné...a tak si hosté daly gól samy...Doma to bude jiný zápas.... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

si myslim že cluž doma vyhraje bordeuxu chybej hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě před 2 měsícema bych se těmto komentářům akorát tak vysmál, ale ted věřim, že Cluj neprohraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vsázel jsem že padne 1-2 goly tak snad se trefim

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týká gólmana, může být malý problém, ale věřím, že Valverde má dost zkušeností a zvládne to. Ducasse odehrál za celou sezónu tak jeden a půl zápasu a chybět určitě nebude! Málo gólů vsázím také a Bordeaux rozhodně neprohraje!

Reagovat
smazaný uživatel

a už je tam! Go, Bordeaux!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nato ze jsem vsadil ze padne 1-2 goly a uz je to 1:1 asi vyhorim rychle :D

Reagovat
smazaný uživatel

minule sem daval 02. ten vlastni gol me posral tiket a prisel sem o dvacet tisic, ale stjne si myslim ze bordeaux hraje houby fotbal.

dneska to bude 1.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
GEGE

Gourcuff

Reagovat
smazaný uživatel

to snad bylo jasný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele