základní skupiny - skupina F
25.11.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Benzema porazil Fiorentinu a může se s Lyonem radovat z postupu

Lyon přijel do Florencie s jediným cílem - zajistit si postup do další fáze Ligy mistrů. Stejný úkol ale zadal svým svěřencům i trenér Fiorentiny Cesare Prandelli. Jeho tým ale na vedoucí duo Lyon-Bayern ztrácel již pět bodů a nutně tak potřeboval zvítězit. Fialky ale doma na Lyon nestačily, když se jejich katem stal teprve dvacetiletý kanonýr Benzema...

Francouzský šampion tak dokázal splnit svůj cíl a kvalifikoval se do vyřazovacích bojů Ligy mistrů. Do osmifinále postupuje s jedenácti body a bez jediné prohry, za což může děkovat především střelci Karimu Benzemovi, který své soupeře obtěžkal čtyřmi góly. Dnes se stal navíc klíčovým mužem Lyonu, když přihrál na první gól a druhý sám vstřelil.

Postupové ambice Lyonu připomněl již v patnácté minutě Jean II Makoun, když se mu poprvé podařilo překonat gólmana Freye. Po rychlém protiútoku se k míči dostal zabiják Benzema, který skvěle vysunul již zmiňovaného Makouna. Ten si se zakončením hlavu nedělal a gólmana Fiorentiny zkušeně obstřelil.

Lyon v úvodu utkání hrozil především svižnými protiútoky, které obvykle zakončovali rychlonohý Benzema s Keitou. Další šanci měli hosté již ve 22. minutě, když se k přímému kopu postavil obávaný ostrostřelec Juninho. Naštěstí pro domácí se ale Brazilcova tvrdá rána odrazila pouze od břevna a stav zůstával stejný.

Domácí se nedokázali vypořádat s aktivní hrou Lyonu, který nadále kontroloval utkání. Svůj tlak přetavil po půlhodině hry v další gól Karim Benzema. Juninho ho našel přesnou přihrávkou, mladý kanonýr se dokázal prokličkovat pokutovým územím a vypustil střelu, kterou by neměl šanci chytit sebelepší gólman. Hosté se tak ujali již dvoubrankového vedení a svého soupeře prakticky k ničemu nepustili.

Domácí po druhém gólu nejspíš pochopili, že takhle to nepůjde a dali se do útočení. Na gólmana Llorise ale nefungovaly ani střely z blízka, ani střely dalekonosné. Tlak Fiorentiny narůstal, až svou šanci dokázal konečně proměnit Gilardino. Italský útočník si skvěle naběhl na centr Santany a míč hlavou usměrnil za záda bezmocného brankáře hostí.

Do druhého poločasu vstoupily Fialky mnohem ofenzivněji, paradoxně se ale mohli radovat opět hosté. Brazilský kouzelník Juninho se znovu postavil k přímému kopu a jeho tvrdá rána už podruhé břinkla o břevno. Domácí kontrovali šancí Kuzmanoviče z 67. minuty. Jeho rána zpoza pokutového území byla zblokována, naneštěstí pro domácí fanoušky se ale stejně jako při střelách Juninha pouze otřela o brankovou konstrukci.

Fiorentina se postupem času pokoušela útočit ve více hráčích, ani to jí ale příliš nevycházelo a v obraně jí zůstávala okénka. Benzema a spol. pak často chodili do přečíslení a domácí mohli děkovat pouze jistému Freyovi, který opět prokázal, že patří mezi nejlepší světové gólmany.

Ke konci zápasu mohl přidat pojistku Lyonu střídající Ederson. Hostům ale další gól zřejmě nebyl souzen, jelikož i tento hráč trefil z ideální pozice z voleje pouze tyč. Rozhodčí tak ukončil utkání za stavu 2:1 pro Lyon, který se může těšit na vyřazovací boje Ligy mistrů. Naopak italská Fiorentina zklamala a bude bojovat pouze o Pohár UEFA.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, OLYMPIQUE LYONNAIS!

Reagovat
smazaný uživatel

fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak!

Viola

1:0 Gilardino alebo Montolivo

Reagovat
smazaný uživatel

gilardino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
satan_666

Fiora vyhraje,tak 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

na 1 000 000% plichta. Lyonu totiž stačí a herně je o několik tříd nad Fiore

Reagovat
smazaný uživatel

nekolik trid

Reagovat
sosna

to sme viděli na Gerlandu těch několik tříd ty pako...

Reagovat
Langi

taky to vidim na remízu...tipuju 1:1...goly: Gilardino, Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

4 minuty před zápasem dávám horký TIP: 1:1, pánové a dámy!

Reagovat
Arne

Super l'OL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Ked to takto pojde dalej tak Benzema prekona Raula

Reagovat
smazaný uživatel

juninho

Reagovat
smazaný uživatel

sem cumel jak pero na ty pumelice

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda doufám že konečně prolomíme to osmifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Teď už stačí neprohrát s Bayernem a lyonští budou postupovat z 1. fleku. Jinak výkon byl asi výborný,2 góly a 3 břevna mluví za vše. A opět salut Benzemovi,zápas v podstatě rozhodl sám,když měl prsty ve všech gólech.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele