osmifinále - odvety
04.03.2008 20:45 CET
3 : 2
2:3 pen.
(3:1, 3:2)

Reportáž

Fenerbahce po dramatickém boji a penaltách vyřadilo Sevillu

Sevilla s Fenerbahce Istanbul uspořádaly brankové hody i v druhém utkání. Opět vyhrál domácí celek poměrem 3:2 a rozhodovaly tak až penalty. V nich bylo úspěšnější Fenerbahce a postoupilo tak do čtvrtfinále Ligy mistrů. Oba celky nastoupily prakticky v nejsilnějších sestavách. Domácí nechali na levičce jen Renata a vsadili tak na střed zálohy ve složení Poulsen a Keita, hostům vedeným trenérem Zikem chyběl Roberto Carlos, nechyběly ale hvězdy jako Alex či Kežman.

Sevillští si nemohli přát lepší vstup do zápasu. V šesté minutě se totiž z trestného kopu trefil pěknou střelou domácí bek Daniel Alves. A v deváté minutě to bylo už 2:0! Druhý gól Sevilly přidal Keita. Hosté se oklepali až po pokusu Lugana, ale zakročil Palop. Slušnou šanci spálil chvilku po něm i Kežman. Ve dvacáté minutě už ale snížil Deivid. Pak udělal hostující gólman Volkan chybu, míč se dostal ke Kanoutému, ale ten pálil nepřesně.

Hrál se vcelku ofenzivní fotbal, nebezpečně střílel i stoper Feneru Venderson, ale také mimo, stejně jako na domácí straně z trestného kopu Fabiano. Ve čtyřicáté minutě přidal třetí gól Sevilly Kanouté. Centr poslal do vápna Alves, Kanouté si jej zpracoval a z voleje za přispění teče Lugana skóroval. Ještě do přestávky trefil hostující Boral jen boční síť.

Ve 48. minutě potáhl brejk hostí Boral, přihrál Alexovi, ale Brazilec nekrytý hlavičkoval jen nad. Fenerbahce bylo aktivnější, Alex přihrál Deividovi, ale i jeho pokus chytil Palop. Nad zase pálil Mehmet Aurelio. Na druhé straně střílel po akci Poulsena s Capelem Navas, ale míč byl zablokován. Ústřední postavou útoků Feneru byl Boral. Domácí kontrovali trestným kopem Alvese, ale míč skončil v zámezí. Tlak Turků ale nakonec přinesl ovoce. Kežmana ještě odzbrojil Alves, v 80. minutě už ale snížil na 3:2 opět Deivid. Do konce druhého poločasu ještě předvedly týmy dvě šance. Branku ale netrefili jak domácí Renato, tak hostující Boral.

V prodloužení nejprve vyrazil turecký gólman Volkan trestný kop Alvese, na druhé straně zase minul branku Deivid. Čekalo se ale spíše na penalty, jen ještě jednou zamířil z trestňáku nepřesně Alves. Penalty pak vyzněly pro Fenerbahce, když špatně do středu branky stříleli Escudé, Maresca i Alves a hrdinou se tak mohl stát hostující gólman Volkan Demirel.

Autor: Radek Nosil / goal.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Devil

V tomto duelu ma moje simpatie spise Sevilla , ale myslim ze po remize postoupi Turci ! tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

devile to je hezke ale podle meho nemas pravdu sevilla ma vyborne fanousky a ty ji pozenou k vyhre 3:1 hrac zapasu:alves da gol a na 1 prihraje

Reagovat
Devil

Byl bych rad , kdyby jsi mel pravdu ! Ale moc bych Fenerbahce nepodcenoval .

Reagovat
smazaný uživatel

jestli Sevilla nepostoupi bude to velke prekvapeni

Reagovat
smazaný uživatel

mám rad takové překvapení sevilu nějak nemusím takže to přeju turkům. A vlastě to je jedno at to skončí třeba 5:5 at je na co koukat při sestřizích

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sevilla je v tomto utkání favoritem, ale musejí si dát velký pozor. Fenerbahce už nejsou týmem, který je mimo Istanbul poloviční. Mohlo by se zrodit překvapení. Zkusím tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0....

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce hralo minule zurive, a bojovne. Myslim ze se bude snazit i ted. ale Sevilla postoupi. tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že si to Sevilla pohlídá. Nemůžu si pomoct, ale nikdy jsem Turkům a i Řekům nepřišel na chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Fenerbahce, ale spíš to vidím na Sevillu. Stačí jim 1:0 a toho jsou schopni docílit.

Reagovat
smazaný uživatel

nemuzu si pomoc ale vychazi mi tady jasna 1 Sevila by mela doma vyhrat 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě vyhra 2-1 a postup Seville

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 pro Sevillu.

Reagovat
smazaný uživatel

spartan..aby zas neudělal něco kuriozního

Reagovat
smazaný uživatel

fenerbahce do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce mezi osmi nejlepšíma mužstvama kontinentu? Kdyby mě to někdo řekl před sezonou, tak mu dám číslo pana Chocholouška. Respekt

Reagovat
smazaný uživatel

escude a alves si neudrzali nervy

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení a zklamání pro mě moc nemám rád turecké týmy až na Sivasspor po 10min vedla sevilla ale neudrželito

Reagovat
smazaný uživatel

No hrdinou bych zrovna 2x brankáre Volkana nenazýval!! Oba první dva goly padly po jeho hrubých chybach!! Měl tak velké štěstí, že hrači Sevilly neumí kopat penalty :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Volkan byl hrozny - naprosto souhlas!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už málokdo umí dobře kopnout penaltu, včera se to jen potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Přitom v první desetimitovce to vypadalo, že Fenerbahce dostane tak pětku...

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení je tady, málo lidí tomu věřilo ! V Seville vládne zklamání, ale opravdu se ukázalo, že Fenerbahce v letrošní sezóně LM už nejsou jen počtu, tak jako dříve. Jsem zvědav, jak zahrají v další fázi LM. Great Fenerbahce !!!

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by postoupit dak do semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla si to prohrala sama,dost me zklamala Fenerbahce podali vybornej vykon a jen potvrdila ze se sni musi pocitat

Reagovat
Radin

Zase jednou prohrál fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

futucek co to meles sevilla hrala nadhernej fotbal a fenerbachce to jen nakopavalo a deivida souhlasim s poslednim komentarem od radina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele