základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.11.2007 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sevilla letos jako první zdolala Arsenal

V předposledním hracím dnu základních skupin Ligy mistrů si po Arsenalu zajistila postup ve skupině H i Sevilla. Španělský tým dal zapomenout na víkendovou prohru s Mallorcou v domácí soutěži a ukončil neporazitelnost Wengerova týmu vítězstvím 3:1.

V úvodních minutách působil lepším dojmem hostující Arsenal a v jedenácté minutě se také dočkal úvodní branky. Bendtner centrem z pravé strany našel Eduarda, kterého neuhlídal Alves a chorvatský útočník sice krkolomně, ale přeci jenom dopravil míč do sítě. Sevilla se probudila až po vyrovnávající brance, Keita krásnou trefou pod břevno potrestal chybu v rozehrávce Kanonýrů. Od tohoto momentu bylo na koni španělské mužstvo, Arsenal sice měl častěji míč na svých kopačkách, ale mužstvo z Andalusie kontrolovalo dobře zvládnutým přechodem do útoku.

Běžela 34. minuta, standardní situaci rozehrával Dani Alves, na jehož centr nejvýše ze všech vyskočil Luis Fabiano a Sevilla se dostala do vedení 2:1. Odpovědět mohl Bendtner, který se prokličkoval až k Palopovi, míč měl však na dlouhou nohu, a tak "nabil" Eduardovi, ale míč do sítě nepropasíroval. 42. minuta byla ve znamení další pohledné akce Sevilly na jejíž konci byla Fabianova střela – Almunia ji sice vyrazil, ale jen před kopačky Kanoutého, jehož dorážka se mezi tři tyče nevlezla.

Druhá půle už tak záživná jako ta první, nebyla. Sevilla měla v jejím úvodu pár nedotažených akcí, první ohrožení branky soupeře si tak připsal Jesus Navas, který se z pravé strany uvolnil až k nebezpečné střele a tu tečoval na roh jeden ze zadáků Arsenalu. O čtyři minuty později našel centr Dani Alvese Luise Fabiana, který opět vyhrál důležitý hlavičkový souboj, ale na rozdíl od poločasu prvého, kdy rozvlnil síť, jeho hlavička mířila těsně vedle.

V 66. minutě to vypadalo, že se po údajné ruce Senderose bude pískat penalta, hlavní rozhodčí ale změnil názor po konzultaci s asistentem. 89. minuta, dlouhý výkop Palopa zachytil Navas a našel Kanoutého, který však nemohl zakončit, protože byl v pokutovém území evidentně faulován. Sudí neváhal a nařídil pokutový kop. Sám postižený penaltu bezpečně proměnil – 3:1. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu a španělské mužstvo si výhrou zajistilo postup do osmifinále, naopak Arsenal v této sezoně poprvé prohrál a ztratil tak svou neporazitelnost.

Autor: David Kubáň

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude jednoznačný vítězství hostů z gronska... 3:4 po nájezdech

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sevilla nemá zase tak vyrovnané výkony jako v minulosti, ale tenhle zápas je pro ně veledůležitý. Jde jim o 1. místo ve skupině a utká se Arsenalem, který od začátku sezóny ukazuje že je TOP mužstvo. Bude to podívaná a zkusím tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla neprohraje!!! 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

prvni prohra,ale jednou to prijit muselo,ale presto sme nehrali zastak spatne na to ze byla pulka tymu nahradnici.

Jen me prekvapuje ze sevilla strili z kazdy pozice...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, žádná serie není nekonečná, jen je škoda, že to neskončilo 1:0 na Slavii.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se drželi...první gól jsem teda neviděla, ale ten druhej byl takovej smolnej...pro mě to skončilo 2:1, protože podle mě to neměla být penalta, na druhé straně byl podobnej zákrok a rozhodčí to ignoroval...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele