základní skupiny - skupina B, 4. kolo
06.11.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke - Chelsea: rozdílná spokojenost s bodem

Po bezbrankové remíze na půdě Schalke si Blues sice nezajistili postup, nicméně udrželi první příčku ve skupině B. Naopak německé mužstvo může poprávu smutnit, v utkání bylo lepším týmem, ale štěstěna se mu dnes obrátila zády, po čtvrtém kole tudíž stále zůstává na nepostupové pozici.

Úvodní minuty střetnutí byly na obou stranách opatrné, ale již v šesté minutě vyrobili zadáci Schalke chybu v rozehrávce, kterou málem potrestal Drogba, Neuer však vytáhl fantastický zákrok. S přibývajícími minutami se začalo více osmělovat Schalke. Hlavně levý obránce Westermann neustále zaměstnával brankáře Čecha, identickými střelami za pokutovým územím mu v devatenácté a dvacáté třetí minutě nadělal hodně problémů, český brankář obě střely s námahou vyrazil na roh.

To však v tomto utkání neznamenalo pro Chelsea odvrácení do bezpečí, jelikož německý tým měl z rohových kopů tři stoprocentní příležitosti. Po střele Westermanna z devatenácté minuty míč pravačkou neusměrnil mezi tři tyče Larsen, ve 23. minutě zase Bordon mířil hlavou těsně nad a do třetice ze situace po rohovém kopu neuspěl aktivní Westermann, když Petru Čechovi vypadl míč, v následné skrumáži se k míči dostal Westermann, ale pohotovou střelu mu z brankové čáry vykopl Belletti. Chelsea byla v této fázi utkání pod velkým tlakem, ale v závěru první půle mohla být ona, kdo vstřelí úvodní gól. Cole po skvělém individuálním průniku středem hřiště vysunul Drogbu, který byl stejně jako v úvodu utkání v tváři tvář Neuerovi, ale ani tentokrát ho nepřekonal, německý brankář míč vyrazil hrudí na roh.

Do druhého dějství utkání už nevyběhl Petr Čech, který si při jednom ze soubojů přivodil zranění, nahradit ho tak musel Ital Carlo Cudicini a hned v 51. minutě ho prověřil Mesut Özil. Ten pořádně zaměstnal obranu Chelsea, když se dostal za její záda, na přesné zakončení mu však nezbyly síly a svou střelu poslal přesně doprostřed brány. I druhý poločas jako by z oka vypadl tomu prvnímu, Chelsea se nikam nehnala, naopak domácí podnikali jeden útočný výlet za druhým – pravdou ale je, že v mnoha případech neúspěšně, protože naráželi na dobře postavený obraný blok Blues.

V 73. minutě bylo Schalke blízko ke vstřelení branky. Rafinha chytrým lobem nastřelil břevno, následnou hlavičku Løvenkrandse odvrátil do bezpečí Essien. V samotném závěru se mohl stát hrdinou utkání opět Løvenkrands, skvělým pasem ho vybídl Rakitič, dánskému fotbalistovi stál v cestě jen golman Cudicini, kterého sice obstřelil, ale nastřelil jen tyč!

V samotném závěru už jsme byli svědky jen drobných strkanic mezi tábory oběma týmy. Utkání mezi Schalke a Chelsea tak skončilo bezbrankovou remízou, z které mají odlišné pocity obě mužstva. Na straně Schalke panuje zklamání, na straně Chelsea určitě spokojenost. Takřka po celý zápas totiž měla německá strana územní převahu a více brankových příležitostí. Svěřenci trenéra Granta totiž do Německa přijeli spíše jen s defenzivními úkoly a na hřišti to vypadalo, že bod je pro ně úkolem číslo jedna.

Autor: David Kubáň

Komentáře (6)

Přidat komentář
frank

Jasná výhra, myslím, že i přes ty keci v bulvárech dá dva góly Drogba a jeden Joe Cole

Reagovat
HOST*ajven hoe

ty debile bud rad ze ste nedostali 3

Reagovat
HOST*

Na schalke jasná výhra?

Reagovat
HOST*bary72

Nejspíš remíza, tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

krásný tip na poločasovou remízu a možná i celkovou.

Reagovat
HOST*pichichi

Trošku se mu to povedlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele