základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2007 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Přesvědčivé vítězství Chelsea

Londýnská Chelsea potvrdila vzestup formy i v obtížné zkoušce proti bundesligovému Schalke. Přesvědčivým a dobře organizovaným výkonem nakonec zvítězila díky brankám Maloudy a Drogby 2:0.

Hned v úvodu zápasu rozradostnil Stamford Bridge Florent Malouda. Francouzský reprezentant zatáhl míč z levé strany do pokutového území Schalke, uvolnil se přes dva hráče a vyslal svou levačkou slabou střelu na brankáře Neuera. Zdálo se, že si s ní německý brankář poradí, ale opak byl pravdou. Neuer vyrobil komickou hrubku, když mu míč školácky prošel mezi nohama a zastavila ho až rozvlněná síť – 1:0.

Ve 26. minutě se ocitl po rohovém kopu Chelsea zcela sám Essien, hlavičku však neusměrnil mezi tři tyče. Šest minut na to vyslal propagační střelu na Petra Čecha záložník hostů Grossmuller. O minutu později z levé strany zahrozil Malouda, centrovaným míčem našel Essiena, jehož umístěnou hlavičku skvěle zlikvidoval Neuer a tentokrát napravil zaváhání při obdržené brance z páté minuty. Pět minut před poločasovým hvizdem Drogba patičkou vybídl k samostatnému úniku na branku Schalke Joa Colea, asistent sudího ale odmával neexistující ofsajd a evidentně tak poškodil domácí mužstvo. V závěru prvního poločasu se Schalke pokoušelo o tlak, na několik minut zavřelo blues na vlastní polovině, nicméně udeřit mohli znovu Grahamovi svěřenci, Meuer byl však při nebezpečné střele Colea připraven.

Také vstup do druhé půle měla Chelsea vynikající, ve 47. minutě se po centru z pravé strany z kopačky Ferreiry v pokutovém území nejlépe zorientoval Drogba a zvýšil na 2:0. Drogba byl i u další šance Chelsea, skvěle vybojoval a sklepl míč na Colea, jenž z druhé vlny přízemní střelou těsně minul pravou tyč branky Schalke. V 58. minutě si hosté z Německa přitlačili na pilu a vytvořili si nedlouho trvající územní převahu. Až na roh a následnou nepřesnou střelu však nic nevytěžili. Velkou šanci na snížení nepříznivého stavu mělo Schalke v 61. minutě, bezmocný Čech očima vytlačil nechytatelnou hlavičku Lövendkrandse do tyče, od které se míč odrazil do jeho náruče.

Schalke s přibývajícím časem přidalo na aktivitě, Jones vyslal tečovanou ránu, která vypadala nebezpečně. Na druhé straně střílel za pokutovým územím Lampard, ale do míst, kde stál připravený Neuer. Pět minut před koncem vyrobil stoper Alex obrovskou hrubku, když jakožto poslední hráč ztratil míč před dotírajícím Larsenem, útočník Schalke mohl postupovat sám na brankáře Čecha a Alex ho evidentně zatáhl rukou za dres. Situace se ale obešla bez potrestání hráče domácích. V 90. minutě se uvolnil Drogba přes obranu německého týmu, ale jeho nebezpečné zakončení Neuera neohrozilo.

V závěru utkání už se nic podstatného neudálo a Chelsea si tak připsala důležité tři body. Druhé dějství bylo stejně jako to prvé takřka vyrovnané, o výhře Chelsea rozhodla lepší produktivita a větší hlad po vítězství, který Schalke v některých fázích utkání scházel.

Autor: David Kubáň

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*Devil

Chelsea doma vyhraje 3:2

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Krize je zažehnána a tak Blues už snad nezopakují blamáž jako s Trondheimem. Schalke to neubrání a v útoku je zase nepřestřílí. Tip 1:0.

Reagovat
HOST*hm

www.eredivisie.estranky.cz

Reagovat
Slejdy

alex mel jit ven...drogba dal gol z ofsajdu...ten schalke mel platit take potom...

Reagovat
smazaný uživatel

téda, někdy koukám, co všechno může pískat na vrcholové úrovni. Nezačala by FIFA konečně uvažovat a nějakým elektronickým pomocníkovi?

Tohle už jsou vážně velký chyby

Reagovat
HOST*zabi

jak přeswědšiwé wítězstwí??..kdyby tam padla ta tyčka potom ta čerwená..toi nebylo žádný přeswědšiwý wítězstwí..

Reagovat
Slejdy

sak presne

Reagovat
HOST*

5 minut před koncem to bylo naprd... a drogba byl v menším ofsaidu a bylo to spíš na hraně ale ofsaid schalke si nebyl tak výrazný ale by 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Hurááá je to doma a vy odpůrci CFC jděte se vycpat piskal nepískal kdyby to bylo naopak tak by jste držely huby tak trošku objektivní názor z vaší strany by neuškodil.je mi z vás

Reagovat
smazaný uživatel

za takých fanúšikov Chelsea ako si ty sa vážne hanbím

Reagovat
smazaný uživatel

a mě je zle s tebe já se narozdil považuji za fanouška CFC už řadu let a vadí mi když tady každéj neustále pláca takový nesmysli jako kdyby to pískl,tak by to dopadlo jinak atd.prostě jsme vyhrály a hotovo!!!Chci tim říct at se s tím ostatní odpůrci smíři,že CFC se začíná s krize dostávat!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takže moja včerajšia predstava sa nenaplnila (čakal som Chelsea 3:0 a Valeciu 1:1). Ale aj 2:0 je super hlavne keď stále nehráme tak ako by sme si to predstavovali. Schalke nie je slabý súper a myslím si že u nich budeme mať veľké problémy

Reagovat
HOST*

Paráda Chelsea!!!

Jenže v Schalke to bude těžší!

Reagovat
HOST*

V Schalke bych řekl že remizují...

Reagovat
smazaný uživatel

tak v Schalke sa hrá 6.11 a tam asi budú hrať náhradníci lebo 10. máme Everton . Ale aj tak verím minimálne v remízu aj keď sa minulý rok prehralo v brémach a v Schalke to môže dopadnúť rovnako

Reagovat
HOST*matZz

a zase sou tady ty komentáře typu? KDYBY pískl červenou,drogba byl v ofsajdu... KECY!! ve 40. minutě Cole v ofsajdu nebyl a nikdo nenapíše ani slovo, tyhle spekulace sou na obou stranách akorát je za argumenty používaj jenom odpurci chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

ja si z odporcov chelsea ťažkú hlavu nerobím. Však každý deň počúvam reči že sme len klub pozliepancov bez fanúšikov a fungujeme len kvôli abramovičovi a tak......... až som si na to už zvykol a len sa na tom zabávam. Hlavne že prachatí majitelia Liverpoolu a Manchestru nevadia nikomu. Ale som zvedavý koľko nových fanúšikov chelsea sa zase vyskytne ak náhodou kúpi Roman nejakého Ronaldinha alebo nebodaj ešte niekoho lepšieho

Reagovat
smazaný uživatel

A teď se podobně vyšvihli Citizens. Lidem ale tolik nevadí, protože zatím nejsou tak úspěšní jako vy, potom totiž přichází ta škaredá vlastnost a tou je závist.

Reagovat
smazaný uživatel

hej hej. a so závisťou aj nenávisť. Pričom je podľa mňa super že aj city hrajú dobre lebo čím viac dobrých tímov tak tým lepšia bude liga. A to že sa pre nás zvýšila konkurencia na špičke tabuľky mi vôbec neprekáža.

Ale nejako som začal svoje príspevky písať viac ako tzv. "fanúšik stotožnený so svojim tímom" čo som minule kritizoval na fans realu a barcelony. dúfam teda že ti to nevadí . Som si vstúpil do svedomia a polepšil som sa

Reagovat
smazaný uživatel

no, ManU určo nemá v zádech takovýho dobrodince jako je Roman. Např. hned to první, co Glazer udělal, když přišel do funkce bylo, že zvýšil vstupný, aby bylo víc peněz na posily.

Chci tím říct, že musej řešit nejen nákupy a aktiva, ale taky vztupy a pasiva. To Roman nemusí, ten má prostě narvanou kešeňu a jen a jen rozhazuje. To je ten velkej rozdíl. A je tam ještě jeden. ManU je dlouhodobě úspěšnej, a tak nikomu v trnu jeho úspěchy nejsou, ale Chelsea patřila mezi lepší půlku anglický ligy, ale nikdy nebyla TOP klubem. Proto jejech úspěchy působí dojmem, že jsou koupené za peníze.

No a je zde poslední velkej rozdíl mezi ManU a Chelsea - prachy Glazera pochází (jestli se nemýlím) z burzi a obchodování na ní. Prachy Romana jsou podle všeho nakradené a vykoupené tvrdou prací chudáků v Rusku ...

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč ale myslíš si že Abramovič tie peniaze tlačí alebo čo??? Podľa toho čo som čítal jeho životopis tak získal Sibneft v Putinovej "privatizácii" . Tak to funguje v politike v Rusku a u vás alebo u nás tomu nie je inak. A to že tú spoločnosť nevytuneloval ale rozbehol už nikoho netrápi . A zo ziskom si môže predsa každý robiť čo chce, niekto si kúpi auto, niekto futbalový klub. Ale pochybujem že by bol taký zlý obchodník aby do klubu len dával a nič z toho nemal. Práveže som si myslel že túto sezonu sa aj ukľudnil a už bezhlavo nenakupuje. ale po muriňovom odchode si myslím že v letnom prestupovom období nakúpi tak 6-7 nových drahých hráčov a pôjde sa odznova.

Reagovat
HOST*Majesty

Terry vravel pri prvom titule, ze konecne vie ako sa citili hraci ManU ked sa koncom 90. rokov tak velmi darilo - kazdy ich nenavidel, teda okrem vlastnych ;)

Chelsea ma jedny z najdrahsich listkov v Anglicku - aj vdaka Romanovmu nakupovaniu ;)

Glazer to nezvysil len kvoli peniazom na nakupy, ale aj preto lebo uz nemal cash na cele vykupenie klubu ako aj na dalsie aktivity ;)))

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: "... nikomu trnem v oku ..." tam má bejt místo "... v trnu ..."

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa, tenhle sistém rakcí je někdy nad moje chápání. Tohle patří, jako oprava pod můj příspěvek ze 13:39

Reagovat
smazaný uživatel

"sYstém", já su kus piče

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa, kdyby to tak šlo smazat a napsat správně ...

Reagovat
HOST*Mr. Pepé

Chelsea už dostává do starých kolejí, ten jejich herní projev se už zdá býti kvalitní, dobrý a někdy i výjimečný, ale pořád si myslím, že by potřebovali kromě Drogby i dalšího kvalitního střelce, např. Pepé ze Slavoje Petřvald by se jim hodil do útoku vedle takového velikána, jakým je Didier Drogba , protože Pepé je hráč kvalitní, rychlý, technický a ještě k tomu o 2 roky mladší než je Andriy Schevchenko, takže tento kup by mohl být dobrý, pokud by ho tedy chtěli koupit a mohl by se možná zařadit mezi nejlepší přestupy, myslím tím tedy přestupy přes zimu, tedy přestupy zimní, protože pepé, to je kvalita petřvaldu a třeba 100 000, tzn. cena Pepého na trhu v okresním přeboru by pro Chelsea neměla být velkou ranou do rozpočtu, protože Chelsea je zvyklá na daleko větší přestupy za horentní sumy. 100 000 jsem ale nemyslel českých korun, nýbrž Eur, protože Chelsea platí vždy v Eurech a Slavoj už je taky klub, který je spojen s úplatkářskou aférou a proto je zvyklý také na větší finanční obnosy, než jsou koruny.................Pepé, to je kvalita Petřvaldu a Chelsea by mohal být ráda, kdyby její barvy hájil takový ostrostřelec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele