základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chelsea doma pouze remizovala s Rosenborgem!

Je něco prohnilého v království Abramovičově, dalo by se říci při pohledu na dnešní výsledek. Chelsea překvapila už o víkendu, když doma pouze remizovala s Blackburnem 0:0. Že však remizuje i s Rosenborgem Trondheim, dle mnohých nejslabším klubem letošního ročníku Ligy Mistrů, to asi nečekal vůbec nikdo. Dnešní zápas krutě ukázal, o kolik je Chelsea slabší, pokud jí chybí Lampard a Drogba.

Rosenborg, jenž nastoupil v rozestavení 4-5-1, se rychle dostal pod tlak. Fotbalisté Chelsea drželi míč na svých kopačkách a do první šance se dostal Malouda po přihrávce Ševčenka. Střílel však pouze velmi slabě, doprostřed brány a obránce míč odkopl. Norský klub odpověděl za pár minut. Slovenský reprezentant Marek Sapara rozehrál standardní situaci z levé strany, obránce Miika Koppinen byl na správném místě, nohou zasáhl míč a poslal Rosenborg Trondheim do vedení. Chelsea ještě zesílila tlak, střely Salomona Kalou a Ševčenka jen těsně míjely tyče, ale branku hráči z Londýna trefit nedokázali. Po poločase tak na světelné tabuli svítilo skóre 0:1.

O jednobrankový náskok však hosté nakonec přišli, v 53. minutě dobře hrající Ševčenko hlavou zužitkoval Maloudův centr a vstřelil tak svůj 60. gól v evropských pohárových soutěžích. Domácí toužili po vítězství, do tyče střílel po závaru ve vápně Malouda a po něm i Kalou z dvaceti metrů. Branky se však Blues nedočkali a ze zápasu si tak oba týmy odnášejí po bodu.

Nedá se říci, že by borci ze Stamford Bridge neměli šance, jenže dnes si museli připadat jako padouši se samopaly, jaké známe z filmů Chucka Norisse – mnoho střel, ale téměř žádná trefa. Za zápas domácí vypálili devětadvacetkrát , nicméně brankář Hirschfeld musel zasahovat pouze pětkrát. Hosté naopak musejí odjíždět spokojení. Remíza z hřiště takového giganta, jakým anglický tým je, se dá pomalu považovat za výhru, a té se v základní skupině Ligy Mistrů dočkali za 24 zápasů zatím jen jedinkrát.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*marcocruz

Ševčenko dal v LM svůj 50. gól přeci ne? Když nejlepší střelec je Raúl s 57?

Reagovat
HOST*marcocruz

Tak pardon já se přehlídl, tam je v evropských pohárech...sory

Reagovat
HOST*Devil

Stejne postoupi Chelsea a Valencia !

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

sheva se vraci

Reagovat
HOST*

Reagovat
Hiko

HEIA RBK! Spravme si chuť v Evropě, když už doma nemáme moc šancí na titul!!!

Reagovat
HOST*bary72

Když to nejde, tak to nejde. A odnesl to překvapivě Mourinhu.I když nyní vyjímečně neprávem.

Reagovat
HOST*bary72

Když to nejde, tak to nejde. A odnesl to překvapivě Mourinhu.I když nyní vyjímečně neprávem.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele