základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2007 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán si na úvod poradil s Benfikou

Obhájce trofeje vstoupil do nového ročníku milionářské soutěže vítězstvím - AC Milán si hlavně díky parádnímu začátku poradilo s Benfikou Lisabon. Pod vítězstvím 2:1 se gólově podepsali Pirlo a Inzaghi, za hosty v závěru korigoval Nuno Gomes.

Milánští fanoušci přivítali na San Siru po delší době bývalého hráče AC Ruie Costu vřele, ale hráči v černočerveném se s jeho Benficou příliš nepárali. Už po devíti minutách se k exekuci přímého kopu postavil Andrea Pirlo a pravačkou ho zakrotil přesně do horního rohu Quimovy branky. Benfica se mohla zvednout ve 22. minutě. Tečovaný centr z levé strany doplachtil přes Didu až na zadní tyč k Oscaru Cardozovi, který ale v těžký pozice namířil hlavou jen do tyče. Za dvě minuty Milán zaváhání potrestal. Kaká zdánlivě zbrzdil slibně se rozvíjející akci, pak ale přihrál volnému Pirlovi, který vymyslel překrásný centr na Inzaghiho a Superpipo se zblízka z voleje nemýlil.

I po přestávce byla hra jednoznačně v režii AC Milán, v jehož dresu hrál velmi dobře i český reprezentant Marek Jankulovski. V 64. minutě pálil ofenzivně laděný levý obránce jen těsně mimo. Další dvě příležitosti ke zvýšení náskoku pak promarnil Inzaghi. Z dálky na Quima nevyzrál ani Emerson. V samotném závěru ještě portugalský tým zkorigoval výsledek, když zblízka dorážel střídající Nuno Gomes. Na víc ale Benfice nezbyl čas a vzhledem k průběhu zápasu by si nic víc ani nezasloužila.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (7)

Přidat komentář
sansiro

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

To je good.

Reagovat
HOST*dogi

Ac Milan vyhraje ligu mistru

Reagovat
HOST*Devil

Nerika se me to lehce ,Protoze fandim Manchesteru , ale musim uznat ze kdyz neberu vypadky z ligi tak AC je mozna momentalne nejlepsi klub na svete ! Konkurovat mu muze Barca a mozna Real . Mislim ze je horky favorit na viteze LM a sprehledem muze pohar obhajit !

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

AC Milán je sice velmi kvalitní, ale nejlepší na světě bych ho zrovna nenazýval a to z několika důvodů. Však taky výsledek zápasu vypovídá vše. Benfika patří v Evropě pouze momentálně k lepšímu průměru, ale je mi i tak stále 100x sympatičtější než celý nadutý AC!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele